Ειδικός απεσταλμένος από τον Δένδια σε Λονδίνο για κορωνοϊό–επαναπατρισμούς

Θα μεταβεί με ειδική πτήση με την οποία θα επιστρέψουν Έλληνες στην Αθήνα 

Nίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όρισε τον  Πρέσβη κ. Πάνο Καλογερόπουλο ως Ειδικό Απεσταλμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών και τη διευκόλυνσή τους σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού.   

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα σχετικά με τον ορισμό Ειδικού Απεσταλμένου στο Ην. Βασίλειο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19:

Κυβέρνηση: Ακόμη πιο δύσκολος ο επαναπατρισμός από το εξωτερικό 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όρισε σήμερα τον Πρέσβυ κ. Πάνο Καλογερόπουλο ως Ειδικό Απεσταλμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο τη εντατικοποίησης των προσπαθειών για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19 σε σχέση με τους Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό και τον επαναπατρισμό τους, όποτε αυτός απαιτείται.  

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, ο Ειδικός Απεσταλμένος μεταβαίνει στο Λονδίνο, προκειμένου να συντονίσει τις σχετικές προσπάθειες, καθώς και τη συναφή συνεργασία με τις βρετανικές αρμόδιες αρχές. 

Στο Λονδίνο θα μεταβεί με ειδική πτήση την Κυριακή 29 Μαρτίου, που πρόκειται να επιστρέψει αργότερα την ίδια ημέρα στην Αθήνα, επαναπατρίζοντας δεκάδες Ελλήνων πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top