Υπουργείο Δικαιοσύνης: Με security θα λειτουργήσουν τα υποθηκοφυλακεία  

Ατομικά μέσα προστασίας στα ειρηνοδικεία - Κριτική του ΚΙΝΑΛ στο άνοιγμα

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ενόψει της επαναλειτουργίας δικαστηρίων και υποθηκοφυλακείων, από τα οποία θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Μάλιστα,  τα υποθηκοφυλακεία θα λειτουργήσουν με τη συνδρομή εταιρίας security.

Κορωνοϊός: «Ξεκλειδώνουν» μικρά καταστήματα και κομμωτήρια στις 4 Μαΐου 

Σχετικά με τη λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά την επικείμενη επανέναρξη λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων και των συνδεδεμένων με αυτά δικαστικών εργασιών στα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία της χώρας, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης διευκρινίζονται τα εξής:

Ανακοινώθηκε η πρώτη άρση των μέτρων περιορισμού

Α. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη εγκρίνει τη σύναψη σχετικής σύμβασης με εταιρία υπηρεσιών φύλαξης για την επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Π. Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς καθώς και των έμμισθων υποθηκοφυλακείων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, προς αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορονοϊού COVID-19, για χρονικό διάστημα ενός μήνα, αρχόμενου από 27/4/2020, και για τις εργάσιμες ημέρες (από Δευτέρα ως και Παρασκευή, για τις ώρες από 9:00 ως 14:00).

Β. Σχετικά με τη διάθεση υλικού ατομικής προστασίας, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για τον κορονοϊό που λειτουργεί στο Υπουργείο σε συνεργασία με την  Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας έχει ήδη διαθέσει μέσα ατομικής προστασίας σε όλα τα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία. Επιπλέον, έχει διατεθεί υγειονομικό υλικό σε όλες τις εφετειακές περιφέρειες της χώρας προκειμένου με ευθύνη τους να κατανεμηθεί στα Ειρηνοδικεία, τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία της οικείας περιφέρειας.
 

ΚΙΝΑΛ: ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ  

Απαντώντας πάντως σε ερώτηση δημοσιογράφων για το άνοιγμα των δικαστηρίων, ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα ο κ. Χρηστίδης δήλωσε:

«Φαίνεται ότι οι μόνοι που εξυπηρετούνται από την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα δικαστήρια στις 27/04, είναι οι τράπεζες και όσοι θέλουν να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί. 

Με τη συγκεκριμένη απόφαση της Νέας Δημοκρατίας ανοίγουν οι διαδικασίες εγγραφής προσημειώσεων, αλλά και επιβολής συντηρητικών κατασχέσεων. 

Και ενώ ακόμα δεν έχουμε ακούσει μέτρα από τους ειδικούς για την προστασία της υγείας όσων πρέπει να πάνε στα δικαστήρια, η κυβέρνηση σπεύδει να ανακοινώσει το άνοιγμά τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top