Ανακοινώθηκε η πρώτη άρση των μέτρων περιορισμού

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες το σχέδιο μετάβασης

Το σχέδιο μετάβασης στην επόμενη μέρα της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, με σταδιακή χαλάρωση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η σταδιακή άρση των μέτρων θα ξεκινήσει συμβολικά από τη Δικαιοσύνη.

«Από τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία, έμμισθα και άμισθα. Επίσης, ανοίγουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία για συγκεκριμένες διαδικασίες».

Αποφασίζει χαλάρωση των μέτρων ο Μητσοτάκης

Άρση καραντίνας: Πώς θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

«Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι διαδικασίες συναινετικών προσημειώσεων θα γίνονται μέσω των γραμματειών χωρίς την συμμετοχή των διαδίκων», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Ανοίγουν τα μικρά καταστήματα

«Γιορτάσαμε φέτος ένα αλλιώτικο Πάσχα. Μακριά από τα χωριά μας, μακριά από τους συγγενείς και τους φίλους μας, μακριά από τις εκκλησίες μας. Μακριά, αλλά όπως αποδείχθηκε το βράδυ της Ανάστασης, τόσο πρωτόγνωρα κοντά. Η ανταπόκριση της κοινωνίας στα δύσκολα μέτρα ήταν καθολική», είπε, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας.

Προ των πυλών η πρώτη άρση των μέτρων – Οι 4 ημερομηνίες-κλειδιά

Υγειονομική βόμβα στο Κρανίδι: 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή μεταναστών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη επιστροφή στην κανονικότητα» και πρόσθεσε: «Θα είναι μια δύσκολη άσκηση, την οποία καλούμαστε να λύσουμε και πάλι όλοι μαζί».

Επίδομα 400 ευρώ σε άνεργους: Από Πέμπτη οι αιτήσεις

«Η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που – όπως έχουν δείξει τα στατιστικά και τονίζουν οι ειδικοί – έχουν λιγότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Μπορεί να γίνει από οικονομικές δραστηριότητες, που συνεπάγονται λιγότερο συνωστισμό, όπως τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα», επεσήμανε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top