Παναγιωτόπουλος: Από το πάθημα στον Έβρο ο εκνευρισμός στην Τουρκία 

«Αποδίδουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό στις Ένοπλες Δυνάμεις»  

Στον εκνευρισμό της Τουρκίας για την αποτελεσματική προάσπιση από την Ελλάδα των συνόρων της στον Έβρο απέδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Κατερίνα Παναγοπούλου, την προκλητική στάση της το τελευταίο διάστημα, με τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο.         

«Το δεδομένο είναι ότι  η Τουρκία θα συνεχίσει την πεπατημένη και θα ασκείται πίεση» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.  

Παναγιωτόπουλος: Ο Ερντογάν περίμενε να μας αιφνιδιάσει το Πάσχα

Για το «εναντίον της lobbying», για το οποίο κατηγόρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας την Ελλάδα, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας. Η απόπειρά παραβίασης έχει συμβεί στην πράξη και έχει προβληματίσει και τις ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιες επέλεξαν να ενισχύσουν τις ελληνικές δυνάμεις… Η απόπειρα παραβίασης έχει συμβεί.  Ας μην αναζητεί ενόχους αλλού ο κ. Τσαβούσογλου, αλλά ας ασχοληθεί με τις παραβιάσεις της γείτονος».

Σχετικά με τις παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: 

«Για κάθε μία παραβίαση αντιπαρατάσσουμε και μία αναχαίτιση. Τελευταία έχουν αυξηθεί και οι υπερπτήσεις, δείγμα του εκνευρισμού των γειτόνων, λόγω και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ίσως να μην περίμεναν και την αντίδραση στον Έβρο. Δεν ήταν συνηθισμένοι σε αυτή την αντίδραση αλλά τώρα πρέπει να συνηθίσουν».      

Όσον αφορά το αν ισχύει ότι η γειτονική χώρα έχει προχωρήσει στην προώθηση μεταναστών στα παράλια της Μικράς Ασίας, ανάμεσα στους οποίους και ασθενείς  από κορωνοϊό ή φορείς,  με στόχο να περάσουν στα ελληνικά νησιά, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε:    

«Είχαμε κάποιες πληροφορίες για συγκέντρωση μεταναστών  από την ενδοχώρα στα παράλια  της Μικράς Ασίας, απέναντι από τα νησιά μας  και προετοιμαζόμαστε για αυτές κατάλληλα. Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό της Τουρκίας λόγω του κορωνοϊού, πιθανολογούμε ότι ούτως ή άλλως  κάποιοι εξ αυτών που θα ήθελαν να περάσουν και συγκεντρώθηκαν  στα παράλια θα είναι και φορείς του ιού  ή θα είναι νοσούντες. Επομένως προετοιμαζόμαστε  και για αυτό το ενδεχόμενο.»         

«Αποδίδουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Αποδίδουν τα μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις δήλωσε επίσης  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικά με τον κορωνοϊό. 

Παναγιωτόπουλος: Μέτρα και στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον κορωνοϊό

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «οι γονείς των στρατιωτών δεν θα πρέπει να ανησυχούν» για τον κορωνοϊό καθώς  «έχουν ληφθεί μέτρα από τις 11 Μαρτίου τα οποία αποδίδουν» με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο «21 κρούσματα μεταξύ των  110.000 στρατιωτών και στελεχών». Για τους  μαθητές των σχολών των Ενόπλων Δυνάμεών  αποκάλυψε ότι «θα πάρουν άδειες μετά την Δευτέρα του Θωμά» ενώ  για τους στρατιώτες που θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο διαβεβαίωσε ότι  θα πάρουν  ατομική συσκευασία μέσων προστασίας με μάσκες,  γάντια και αντισηπτικό.

Τέλος, αναφέρθηκε στα στρατιωτικά εργοστάσια που παράγουν   μέσα ατομικής προστασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις επισημαίνοντας ότι το  επόμενο διάστημα θα παραχθούν 150.000 μάσκες  και αρκετοί τόνοι αντισηπτικού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top