Στο Κέντρο που γίνεται μοριακός έλεγχος αίματος για κορωνοϊό ο Μητσοτάκης

Θα μπορούν να παράγονται έως 4.500 τεστ την ημέρα

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στις Αχαρνές, όπου πραγματοποιείται μεταξύ άλλων μοριακός έλεγχος του αίματος για τον κορωνοϊό, επισκέφθηκε νωρίς το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο εξειδικευμένο κέντρου ελέγχου αίματος των βαλκανιών.

Σήμερα, η παραγωγική δυνατότητα σε τεστ είναι 1.200 την ημέρα και μπορεί να αυξηθεί και στα 4.500 μοριακά τεστ την ημέρα. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν 7.500 διαθέσιμα αντιδραστήρια την εβδομάδα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανακοινώνεται χαλάρωση των μέτρων μετά το Πάσχα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η αύξηση της δυνατότητας διεξαγωγής αξιόπιστων και γρήγορων μοριακών τεστ από το Εθνικό Κέντρο Aιμοδοσίας για να μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επόμενη φάση του σταδιακού ανοίγματος της κοινωνίας και της οικονομίας. Όπως είπε, χωρίς αυτά τα εργαλεία δε θα μπορούσε να γίνει αυτό, γιατί δε θα μπορούσε να εντοπίζει άμεσα νέες εστίες διασποράς.

Στάθηκε ακόμη στην αξιοπιστία των μοριακών τεστ καθώς, όπως είπε, μέχρι σήμερα όλα τα άλλα τεστ είναι υπο έλεγχο.

Recovery plan: Το σχέδιο για την έξοδο από την καραντίνα

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους εργαζόμενους γιατί έκαναν σε μέρες κάτι, που θα χρειαζόταν εβδομάδες, και τόνισε ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η προσαρμοστικότητα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η αύξηση της δυνατότητας διεξαγωγής αξιόπιστων και γρήγορων μοριακών τεστ από το Εθνικό Κέντρο Aιμοδοσίας / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τους επιστήμονες στο νέο εργαστήριο των ελέγχων για κορωνοϊό. Και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίζουν την εθελοντική αιμοδοσία.

Στις 16:00, ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη, με τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, για την εξέλιξη και την εφαρμογή των οικονομικών και εργασιακών μέτρων στήριξης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top