Θεοδωρικάκος: Ξεκινά τον Μάιο πρόγραμμα για 36.000 ανέργους  

Απασχόληση στην κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες  

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.000 ανέργους ξεκινά τον Μάιο σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και άλλες υπηρεσίες, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Θεοδωρικάκος: Παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού για το Δημόσιο μέχρι 10/5

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι και όσοι έχουν μονογονεϊκές οικογένειες. Όσοι επιλεγούν θα περάσουν από κατάρτιση που θα πιστοποιεί τις νέες τους γνώσεις και θα απασχοληθούν για 8 μήνες σε δήμους και περιφέρειες. Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

O υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε επίσης  έκκληση σε όλους τους Έλληνες να μη παρασυρθούν από τον καλό καιρό και να μείνουν σπίτι «για να μη χάσουμε όσα με κόπο κερδίσαμε μέχρι σήμερα».

Βρούτσης: Ομπρέλα προστασίας για μακροχρόνια άνεργους 55-67 ετών 

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι έχει ζητήσει από την ΚΕΔΕ να εντείνουν οι δήμοι, μέσω της δημοτικής αστυνομίας, τους ελέγχους και την επιτήρηση, επισημαίνοντας ότι η Μεγάλη Εβδομάδα και οι αναστάσιμες μέρες θα είναι καθοριστικές για τη μάχη που δίνουμε ενάντια στον κορονοϊό. «Δεν πρέπει την απερισκεψία των λίγων να την πληρώσει το σύνολο. Να τηρήσουμε με ευλάβεια τα μέτρα. Ξέρω ότι υπάρχει κόπωση. Συνιστώ υπομονή. Μη χάσουμε όσα κερδίσαμε με κόπο μέχρι σήμερα», είπε ο υπουργός, θυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να σταθεί όρθια.

Σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο Ερντογάν επιχειρεί να μετακινήσει παράνομους μετανάστες που νοσούν από κορονοϊό στην Ελλάδα και αν η χώρα μας θα αντέξει και πάλι όπως άντεξε στον Έβρο, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα έχει απόλυτη ετοιμότητα και εγρήγορση. Και στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό τα πράγματα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ξαναδοκιμάσει. Απλά θα υποστεί το ίδιο φιάσκο. Μπορεί να έχουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά αυτό το κράτος με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απέδειξε ότι είναι σε θέση να τα βγάλει πέρα σε όλα τα μέτωπα. Και αυτό θα συμβεί όποια στιγμή και αν ξαναχρειαστεί».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top