Θεοδωρικάκος: Παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού για το Δημόσιο μέχρι 10/5

Θα εφαρμοστούν με αυστηρότητα τα μέτρα για τους Ρομά στη Λάρισα

υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε σήμερα το πρωί στον Ant1 ότι οι άδειες ειδικού σκοπού για τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά κάτω από 15 ετών παρατείνονται μέχρι τις 10 Μαΐου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών διέψευσε παράλληλα κατηγορηματικά ότι υπάρχει ζήτημα καταβολής των μισθών στο Δημόσιο αν συνεχισθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό τους επόμενους μήνες.       

Έργα 2,5 δισ. με το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» - Πού θα γίνουν τα 20 μεγαλύτερα

Για τον εορτασμό του Πάσχα ανέφερε ότι πρέπει στα σπίτια οι οικογένειες πρέπει να είναι μόνες  τους  και το στοίχημα είναι να μην υπάρξει συγχρωτισμός.

Μεγάλο «στοίχημα» για κυβέρνηση να μην υπάρξει συγχρωτισμός το Πάσχα

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ακόμη  ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο  δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να πάρουν προκαταβολές από τους ΚΑΠ με υποχρέωση να επιστρέψουν τα χρήματα σε 18- 72 μήνες. Προβλέπεται, επίσης, το «πάγωμα» των δανείων των Δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κατ’ αρχήν για τρεις μήνες. 

O υπουργός Εσωτερικών δήλωσε επίσης ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την καραντίνα των  Ρομά στη Λάρισα, μετά τα κρούσματα που σημειώθηκαν εκεί. Όπως πρόσθεσε για τον σκοπό αυτό βρίσκεται σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top