Πιερρακάκης: Ηλεκτρονική πρόσβαση στον ΕΦΚΑ για τις ληξιαρχικές πράξεις  

Θα παρέχονται απευθείας από το Μητρώο Πολιτών

Κυριάκος Πιερρακάκης

Ηλεκτρονική πρόσβαση στον ΕΦΚΑ για όλες τις ληξιαρχικές πράξεις θα έχουν οι ασφαλισμένοι, με απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.  
 
Μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης δίνεται πρόσβαση στον e-ΕΦΚΑ όλων των ληξιαρχικών γεγονότων των πολιτών που είναι καταχωρημένα στο Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών» του υπουργείου Εσωτερικών.

Ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, θανάτου, γάμου, συμφώνου συμβίωσης, πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης καθώς και πληροφορίες για τον αριθμό των τέκνων θα παρέχονται απευθείας από το Μητρώο Πολιτών στον e-ΕΦΚΑ.

Με τη συγκεκριμένη διαλειτουργικότητα, όπως αναφέρει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  μπαίνει σταδιακά τέλος στην άσκοπη ταλαιπωρία των πολιτών και την γραφειοκρατία, προκειμένου να λαμβάνουν παροχές από το κράτος, να κάνουν αίτηση για σύνταξη ή να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους στο μητρώο του Οργανισμού, όπως συνέβαινε ως τώρα. «Το κράτος είναι ένα» τονίζει χαρακτηριστικά το Υπουργείο. 

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης διασύνδεσης αποτελεί απαραίτητο βήμα  επίσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό κρίσιμων υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, όπως η χορήγηση παροχών και η απονομή της σύνταξης, καθώς με τη σταδιακή ενσωμάτωση των ανωτέρω στοιχείων στα συστήματα του e-ΕΦΚΑ εξαλείφεται η πολύμηνη αναμονή χιλιάδων πολιτών, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνει το Υπουργείο.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top