Θα επιτρέπονται δύο αντισηπτικά ανά πελάτη

Η κατανάλωση φτάνει το ένα εκατομμύριο την ημέρα

Στα δύο, από τρία που ισχύει σήμερα, θα μειωθούν τα επιτρεπόμενα αντισηπτικά ανά πελάτη, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση λόγω κορωνοϊού.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Action24, η ημερήσια παραγωγή θα φτάσει με τη βοήθεια δύο ακόμη εργοστασίων τα 800.000 την ημέρα, ωστόσο και πάλι δε φτάνει καθώς η κατανάλωση αγγίζει το 1 εκατομμύριο τεμάχια.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας, ότι - λόγω των μέτρων - μένουμε πλέον στο σπίτι, οπότε δεν χρειάζεται τόσο πολύ το αντισηπτικό καθώς μπορούμε να πλένουμε τα χέρια μας, όπως προτείνουν οι λοιμοξιολόγοι.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα κρίνει την παράταση του μέτρου

Σε ερώτηση εάν έχει διαπιστωθεί αισχροκέρδεια στην αγορά, ο υπουργός είπε πως έχουν μπει κάποια μικρά πρόστιμα, αλλά τα συνεργεία «δεν βρήκαν εξαιρετικά κραυγαλέες περιπτώσεις» και γνωστοποίησε ότι αύριο θα εκδοθεί σχετικό δελτίο Τύπου από το υπουργείο.

Σχετικά με το ωράριο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σήμερα, μετά το υπουργικό συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θα αναλυθούν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Η απόφαση για το διευρυμένο ωράριο ισχύει μέχρι αύριο, οπότε θα εκδοθεί νέα απόφαση που θα ισχύει από 26 Μαρτίου καθώς η 25η Μαρτίου είναι αργία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top