Δένδιας: Ελλάδα και Ευρώπη δέχονται οργανωμένη επίθεση στα σύνορά τους

Ενημέρωσε τα κόμματα για τις επόμενες διπλωματικές κινήσεις της χώρας

Νίκος Δένδιας Γιώργος Κατρούγκαλος

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη δέχονται αιφνίδια και μαζική πίεση από μετακινήσεις στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα τους» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας,  μετά τις συναντήσεις που είχε μέχρι το απόγευμα με τους τομεάρχες εξωτερικών των κομμάτων της αντιπολίτευσης (μεταξύ των οποίων και ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος) και την ενημέρωσή τους για το μεταναστευτικό.  

Μεταναστευτικό: Ενημερώνει τους εκπροσώπους των κομμάτων ο Δένδιας

«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση που ενθαρρύνεται και κατευθύνεται από την κυβέρνηση και τις αρχές της γειτονικής μας χώρας» ανέφερε για το ίδιο ζήτημα ο κ. Δένδιας ο οποίος επισήμανε την ανάγκη για συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει στα σύνορα της χώρας μας. 

Μαξίμου: 26.500 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν από τον Έβρο στην Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στις ευρύτερες ευρωπαϊκές και περιφερειακές  προεκτάσεις του ζητήματος «μετά την απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να το εργαλειοποιήσει για να ασκήσει πρωτοφανείς πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και  στις κινήσεις στις οποίες έχει προβεί η Ελλάδα σε διπλωματικό επίπεδο, όπως με την επίσκεψη των τριών ηγετών της ΕΕ στον Έβρο χθες,  με την παρουσία του 'Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το ζήτημα αφορά όλη την Ευρώπη και συνεπώς απαιτείται συλλογική αντιμετώπισή του. Την Παρασκευή, μετά από το σημερινό Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων, το θέμα θα τεθεί και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Τη σύγκληση και των δύο συμβουλίων την έχει ζητήσει η Ελλάδα. Αναμένουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα και την ενιαία στάση απέναντι στη διαμορφούμενη για την Ευρωπαϊκή Ένωση απειλή» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Τι έδειξε ο Μητσοτάκης στην ηγεσία της ΕΕ στον Έβρο και απέσπασε στήριξη  

Ο Έλληνας  ΥΠΕΞ άσκησε κριτική στην Τουρκία και σχετικά με την ανθρωπιστική διάσταση του ζητήματος, αναφέροντας στις δηλώσεις του:

«Θεωρούμε απόλυτα απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ανθρώπινες ψυχές, άνθρωποι δυστυχισμένοι που προσπαθούν να επιβιώσουν και να πετύχουν μια καλύτερη ζωή για να επιτευχθούν πολιτικοί στόχοι της εξ' ανατολών γείτονος». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top