Μηταράκης: Αυτή η ασύμμετρη απειλή δεν έχει σχέση με την προσφυγική κρίση

«Η ευθύνη για τη φύλαξη των συνόρων είναι δική μας»

«Η ευθύνη για τη φύλαξη των συνόρων είναι δική μας. Και θα το κάνουμε αποτελεσματικά», είπε ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή για όσο χρειαστεί. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι ζούμε μια δύσκολη κατάσταση», πρόσθεσε ο υπουργός Μετανάστευσης.

Αποστολάκης: Θα κάνει πόλεμο ο Ερντογάν όταν βρεθεί σε αδιέξοδο!

Επεισόδια στις Καστανιές Έβρου - Πετούν χημικά κατά των ελληνικών Αρχών

Αναφερόμενος στην επίσκεψη των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εκτίμησε ότι μετά από αυτό, «η ΕΕ θα κινηθεί ταχύτερα και πιο αποφασιστικά» και αναφέρθηκε και στις έκτακτες υπουργικές συνόδους που έχουν οριστεί τις επόμενες μέρες.

«Οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι αν δεν φυλάμε εμείς τα σύνορα, όλο αυτό το πρόβλημα θα μετακυληθεί σε όλη την Ευρώπη», σημείωσε.

Απαντώντας, για το αν υπάρχει στο πλάνο η χρήση ξερονησιών για κλειστά κέντρα, απάντησε ότι «η συζήτηση, για το πού θα γίνουν τα κλειστά κέντρα, είναι ανοιχτή», τονίζοντας ότι, στη σύσκεψη τοπικών αρχόντων με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα, «όλοι συμφώνησαν ότι τα κλειστά κέντρα είναι καλύτερα από τη σημερινή κατάσταση στη Μόρια, τη ΒΙΑΛ και το Βαθύ».

Τσίπρας: Κάθε κυβέρνηση θα έκλεινε τα σύνορα – Και εμείς το κάναμε

Τέλος, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, είπε πως «η λογική του βέτο, μου θύμισε τη λογική του 2015, που μας οδήγησε σε 3ο μνημόνιο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top