Τσίπρας: Κάθε κυβέρνηση θα έκλεινε τα σύνορα – Και εμείς το κάναμε

Τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης αλλά άσκησε κριτική στον Μητσοτάκη

«Κάθε κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έκανε η σημερινή. Και εμείς το κάναμε, αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να καλούμε τους πολίτες να πάρουν τα όπλα» τόνισε ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Mega, ενώ χαρακτήρισε «αυτονόητο» τη φύλαξη των συνόρων.

«Η κυβέρνηση η δική μας είχε κλείσει τον Έβρο χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακές πομφόλυγες» υποστήριξε για το ίδιο ζήτημα ο πρώην πρωθυπουργός. 

Τι έδειξε ο Μητσοτάκης στην ηγεσία της ΕΕ στον Έβρο και απέσπασε στήριξη

Άσκησε ακόμα κριτική στην ελληνική κυβέρνηση ότι στην παρούσα κρίση θα έπρεπε να ζητήσει από τους ευρωπαίους εταίρους να αποφασίσουν έμπρακτη βοήθεια στην Ελλάδα, και αλληλεγγύη στην κατανομή των προσφύγων. «Διεθνοποιώ δε σημαίνει απλώς ενημερώνω αλλά διεκδικώ» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε να επιμείνει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε και γιατί δεν συγκαλεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, καταλογίζοντας «αλαζονεία», ενώ συμπλήρωσε  ότι «απαιτείται στοιχειώδης συνεννόηση από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων». Όπως είπε ο «είναι έτοιμος να βάλει πλάτη» αλλά εξέφρασε τον φόβο ότι η χώρα είναι μπροστά σε αδιέξοδο.

«Υπήρξε προσπάθεια εργαλειοποίησης του προσφυγικού από τη πλευρά Ερντογάν» ανέφερε ο  κ. Τσίπρας. «Το κρίσιμο σήμερα δεν είναι να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία δεν περιορίζεται στο προσφυγικό αλλά επεκτείνεται στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Και οφείλουμε οι πολιτικές δυνάμεις. να έχουμε ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης» τόνισε. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για λάθη και παραλείψεις τους τελευταίους επτά μήνες στη διαχείριση του μεταναστευτικού και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «αφήνει τα νησιά να βουλιάζουν για να μην δυσαρεστήσει γαλάζιους δημάρχους στην ηπειρωτική Ελλάδα». 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ  

«Καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Τσίπρας είχε εξαφανιστεί. Γιατί δεν είχε τίποτε να πει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top