Κυριάκος Μητσοτάκης για κορωνοϊό: «Δεν χρειάζεται υπερβολικός πανικός»

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – «Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη φάση»

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

Έκτακτη συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό για τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά την διάρκεια της εισήγησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε δημόσια συγχαρητήρια για όλη την δουλειά που έχει γίνει, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για τις επόμενες φάσεις εξάπλωσης του ιού.

Να σημειωθεί ότι από τα 153 περιστατικά που έχουν ελεγχθεί για κορωναϊό, δε βρέθηκε κανένα θετικό, ενώ η κυβέρνηση εμμένει στη  μεταίωση καρναβαλιών και σχολικών εκδρομών.

Κορωνοϊός: Στην Αθήνα οι 100 μαθητές του Κολλεγίου-Οι 5 με πυρετό και βήχα

Έβρος: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

«Νομίζω έχουμε αντιμετωπίσει αυτή την κρίση με τον μέγιστο δυνατό επαγγελματισμό. Έχουμε δείξει ότι ήμασταν έτοιμοι. Έχουμε σχέδιο» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Δε χρειάζεται πανικός»

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών.

«Το μήνυμα είναι πάρα πολύ σαφές, πρέπει να φτάσει σε κάθε σπίτι: Να δείχνουμε ψυχραιμία και να γνωρίζουμε βέβαια -όπως έχετε πει πολλές φορές- ότι μπορεί μεν να είμαστε στην αρχή αλλά μιλάμε για μία ασθένεια η οποία δεν έχει ουσιαστικά διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά της γρίπης. Κατά συνέπεια δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπερβολικό πανικό».

Κορωνοϊός: Οδηγίες για καραντίνα έδωσε ο ΕΟΔΥ στους μαθητές του Κολλεγίου

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντοντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top