Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο την ημέρα έναρξης των ΜΟΕ

Κοινό μήνυμα από Γαλλία και Ελλάδα στην Τουρκία

Σε κλίμα που δεν επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία ξεκίνησε το πρωί στο Πεντάγωνο η συζήτηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων. Την ίδια ώρα όμως σημειωνόταν  μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο, με 34 παραβιάσεις που οδήγησαν σε τέσσερις αερομαχίες.  

Ελληνοτουρκικό: Με... μικρές προσδοκίες άρχισαν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ 

Όπως μετέδωσε ο Κώστας Συμεωνίδης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν περιμένει κάποια ιδιαίτερη μεταστροφή της Άγκυρας από τις διεκδικήσεις της. Άλλωστε η ιστορία με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης κρατάει από το 1988 -32 χρόνια- από το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ και τίποτε δεν έχει αλλάξει από τότε. Αυτό που συζητούν   οι Έλληνες και Τούρκοι αξιωματικοί είναι κάποια τεχνικά θέματα που αφορούν κυρίως την ενεργοποίηση των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ ανωτάτων αξιωματικών σε περιπτώσεις κάποιων σοβαρών περιστατικών, στο Αιγαίο ή τον Έβρο.

Μικρό «καλάθι» κρατά η Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Για του λόγου το αληθές, και σήμερα, πρώτη μέρα των συζητήσεων, οι Τούρκοι έκαναν  παραβιάσεις στο Αιγαίο και ενεπλάκησαν Χ φορές σε αερομαχίες με Έλληνες πιλότους.

ΕΕ: Μπλόκο στην Άγκυρα με δύναμη επιτήρησης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη!

Η χώρα μας φυσικά δεν παραμένει αδρανής και ισχυροποιεί τις συμμαχίες της στην περιοχή. Η φρεγάτα "Ψαρά" πλέει προς την Κύπρο  και αύριο το πρωί θα ενσωματωθεί στη ναυτική δύναμη του γαλλικού αεροπλανοφόρου "ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΟΛ", που πλέει μαζί με τέσσερα  ακόμα γαλλικά πολεμικά πλοία, νότια της Κύπρου, κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο "ΓΙΑΒΟΥΖ". Αν μη τι άλλο, Αθήνα και Παρίσι στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας στην Άγκυρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top