Ελληνοτουρκικό: Με... μικρές προσδοκίες άρχισαν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ

Στο Υπουργείο Άμυνας οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες άρχισαν σήμερα, Δευτέρα, στο Υπουργείο Άμυνας οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων.

Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών, όπου θα τεθεί και το θέμα της Λιβύης, την ώρα που ο Ερντογάν επιμένει στην επιθετική ρητορική του.

Μικρό «καλάθι» κρατά η Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αφορούν κυρίως τεχνικά ζητήματα και στόχο έχουν το να διατηρήσουν ανοικτό τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Παρά ταύτα οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες.

«Για να έχει νόημα αυτός ο διάλογος πρέπει να συνοδεύεται και από συμπεριφορές που κατατείνουν σε μείωση των εντάσεων», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Εμμένει στην επιθετική ρητορική ο Ερντογάν – Τι απαντάει ο Χάφταρ

Ο Ερντογάν εμμένει στην επιθετική ρητορική του, «Ενώ είχαμε δύο γεωτρύπανα πήγαμε αγοράσαμε και τρίτο. Λέμε να ξεκινήσουμε εντατικές εργασίες και με τα ερευνητικά μας πλοία αλλά και με τα γεωτρύπανά μας. Το σημαντικό είναι πώς με τον τρόπο αυτό βρίσκεται κάποιος εκεί και πολιτικά και στρατιωτικά», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Δένδιας στη Διάσκεψη Μονάχου: Εξηγήσαμε τι προκαλεί η Τουρκία στη Μεσόγειο

Στον Τούρκο πρόεδρο απάντησε με τον δικό του καυστικό τρόπο ο Λίβυος στρατηγός, Χαλίφα Χάφταρ.

«Αν δεν υπήρχαν οι Άραβες ακόμη θα λατρεύατε την φωτιά στις στέπες της Ασίας».

Το πρόβλημα Λιβύη συζητείται στις Βρυξέλλες - Άτυπες οι συζητήσεις με Ράμα 

Το ζήτημα της Λιβύης είναι στη ατζέντα του συμβουλίου Γενικών υποθέσεων στις Βρυξέλλες, στο οποίο μετέχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Η λύση πάντως είναι μία, όπως εύστοχα σημειώνει ο Χάφταρ με άλλη ανάρτησή του.

Σε αναμονή η Αθήνα: Ο ΟΗΕ αναρτά τις συντεταγμένες ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης

«Δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Λιβύη μέχρι να νικηθούν όλοι οι τρομοκράτες και οι μισθοφόροι να επιστρέψουν εκεί που ήρθαν», δήλωσε ο Λίβυος στρατηγός.

Νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί είχαν άτυπο πρόγευμα εργασίας με τη συμμετοχή του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top