Σκουρλέτης: Αρμοί της εξουσίας είναι... ο Στουρνάρας – Συμφωνώ με Τσίπρα

Κούλογλου: Δεν εννοούσε πραξικόπημα ο Τσίπρας, αλλά ενδυνάμωση των θεσμών

Ο Πάνος Σκουρλέτης

«Συμφωνώ 100% με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, στον απόηχτο των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τους «κρίσιμους αρμούς της εξουσίας», που προκάλεσαν πολιτική θύελλα.

«Προφανώς και δεν υπάρχει μόνο η κυβέρνηση όταν μιλάμε για εξουσία. Υπάρχουν τα οικονομικά κέντρα εξουσίας και ισχύος, υπάρχουν οι θεσμοί. Όταν λέμε όταν ο λαός ψήφισε μια κυβέρνηση, δε σημαίνει ότι αυτομάτως - και σωστά, με βάση τη δημοκρατίας μας- αυτή έχει στο τσεπάκι της όλες τις φανερές και θεσμικά διαμορφωμένες εξουσίες», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Σκάι.

«Οι αρμοί της εξουσίας»: Η φράση Τσίπρα που σήκωσε πολιτική θύελλα

Ο ίδιος, θέλοντας να γίνει πιο σαφής, έφερε το παράδειγμα του Γιάννη Στουρνάρα: «Οι θεσμοί και οι αρμοί τους αποτυπώνουν τους συσχετισμούς. Για παράδειγμα, η κυρία Κατσέλη ήταν πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και έφυγε κατ’ απαίτηση των θεσμών, επειδή ήταν πρώην πολιτικό πρόσωπο. Στην Τράπεζα της Ελλάδας, επικεφαλής είναι ο κ. Στουρνάρας, επίσης, πολιτικό πρόσωπο. Εκεί ποια αντίληψη μπήκε πάνω από τους θεσμούς και έμεινε στη θέση του;».

Μάλιστα, μίλησε απαξιωτικά για τον κ. Στουρνάρα, τον οποίο χαρακτήρισε «κομματικό μπουλντόγκ του Μνημονίου».

Κούλογλου: Δεν εννοούσε πραξικόπημα ο Τσίπρας, αλλά ενδυνάμωση των θεσμών

«Ο κ. Τσίπρας εννοούσε την ενδυνάμωση των θεσμών, ώστε να μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί, όπως η υπόλοιπη Ευρώπη, με ανεξάρτητες αρχές κτλ» διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κούλογλου τόνισε πως «όπως φάνηκε από τη θητεία ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ότι υπήρξε απόλυτος σεβασμός στο νόμο και τους θεσμούς».

Φίλης: Να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να επανέλθουμε

«Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά και προσχώρηση άλλων κομμάτων» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός  Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Βασίλη Πάικο.

Αναφερόμενος στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για τον απολογισμό της περιόδου 2012-2019, ο κ. Φίλης δήλωσε: «Είναι μια πολιτική διερεύνηση  και αποτίμηση όλης αυτής της περιόδου ,με δεδομένο ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανόν να του καταλογίζει αδυναμίες και λάθη. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πολιτικό κόμμα, να ακούσει ακόμα και το μήνυμα του 32%. Έχασε βέβαια, αλλά με 32%. Είναι μια λαϊκή εντολή, να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με το θέμα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός σημείωσε: «Η διεύρυνση του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που λέμε τομή και συνέχεια για το ΣΥΡΙΖΑ με όποια  προσθήκη υπάρξει στον τίτλο του, δεν συνιστά μια προσχώρηση κομμάτων στο ΣΥΡΙΖΑ άλλων. Απευθυνόμαστε στον κόσμο στους πολίτες. Χρειαζόμασε πολιτικές συμμαχίες, οι οποίες να είναι στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Θα δούμε σε ποιά ζητήματα. Αφορά και το ΚΚΕ, αφορά και το ΜέΡΑ25 και, βεβαίως, αφορά και το ΚΙΝΑΛ αυτή η πρόταση για προγραμματικές συγκλίσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διευρύνει και τον τίτλο του. Να αντιστοιχεί αυτή η διεύρυνση τίτλου στη νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Πορεία από το έδαφος της Αριστεράς, για να εκπροσωπήσει όμως ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top