Σάλος για δήλωση δημάρχου της Ροδόπης ότι «μητέρα πατρίδα» είναι η Τουρκία!

«Και στην ανοησία να υπάρχει όριο» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Στυλιανίδης

Σάλο προκαλεί ο χαρακτηρισμός της Τουρκίας σαν «μητέρας πατρίδας» από τον δήμαρχο  Ιάσμου Ροδόπης,  Οντέρ Μoυμίν,  σε ανθελληνική εκδήλωση στην Προύσα!   

Ο δήμαρχος Ιάσμου προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. «Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου», δηλώνει  αποκλειστικά στο Star για το πρωτοφανές ντελίριο στο οποίο επιδόθηκε υπέρ της Τουρκίας.  

Προκαλεί και για τη Θράκη τώρα ο Τσαβούσογλου!

«Εγώ πρώτα από όλα θέλω να χαιρετίσω τους αγαπητούς που είναι πάνω από τους επισήμους και έχουν γεμίσει την αίθουσα αυτή, τα μέλη της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης» ανέφερε ο  δήμαρχος στην εκδήλωση,  με φόντο την αλυτρωτική πράσινη σημαία της «Δυτικής Θράκης»>. Δεν είναι όμως ακροδεξιός «γκρίζος λύκος» αλλά δήμαρχος του Ιάσμου Ροδόπης. 

Τα «γυρίζει» ο δήμαρχος Ιάσμου: «Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου»

«Οι δηλώσεις μου παραποιήθηκαν από ορισμένους και συγκεκριμένους κύκλους» δηλώνει στο Star o ίδιος μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και τις επικριτικές δηλώσεις εναντίον του, όπως από τον βουλευτή της ΝΔ στον νομό Ροδόπης και πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος δήλωσε: «Ξέρετε και στην ανοησία πρέπει να υπάρχει όριο σε αυτό τον τόπο».  

Επίσκεψη Καραμανλή σε Θράκη – Στυλιανίδης: Ισχυροί συμβολιασμοί από την παρουσία του

Σύμφωνα με την μετάφραση της ανταποκρίτριάς μας στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου, ο θαυμαστής του Ερντογάν και νοσταλγός του Αμχέτ Σαδίκ θεωρεί ότι η Δυτική Θράκη έχει «Τούρκους»  και όχι μουσουλμάνους πολίτες. Μιλώντας όμως στο Star o  δήμαρχος έδειξε «χαμένος στην μετάφραση»:  «Το καινούριο όραμα του Δήμου Ιάσμου, θα είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα από εδώ και πέρα. Εγώ τον Ίασμο τον βλέπω ως εξής, είναι ένας Δήμος που συμβιώνουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, Τούρκοι και Ρωμιοί»!  

ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ

Την ίδια ώρα χιλιάδες Έλληνες μικρασιατικής καταγωγής άκουσαν με το στόμα ανοιχτό .. τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να λέει ότι «και τότε οι Έλληνες στην Ελλάδα κυρία μου και είστε γυναίκα στρατιωτικού και πρέπει να ξέρετε ιστορία, μπήκαν ως λαθραίοι»!  

Κουρουμπλής: Ως λαθραίοι μπήκαν και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας!

Επιχειρώντας να ανασκευάσει, υποστήριξε πως η παρομοίωση έγινε για να δείξει την ρατσιστική αντιμετώπιση από τον κρατικό μηχανισμό τότε και τώρα.

Δείτε το ρεπορτάζ της Μαρίας Τσιλινίκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top