«Βγήκαν» μαχαίρια για την εθνική σύνταξη στη Βουλή: Θα σηκωθώ όρθιος!

Κόντρα Βρούτση – Κατσώτη και δυναμική παρέμβαση από Κακλαμάνη

Κόντρα σε πολύ υψηλούς τόνους για την εθνική σύνταξη είχαν στη Βουλή ο Γιάννης Βρούτσης και ο Χρήστος Κατσώτης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ καταφέρθηκε εναντίον του νέου ασφαλιστικού και απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων, ανεξαρτήτως εθνικότητας, στο συλλαλητήριο της Τρίτης.

Παράλληλα, ζήτησε να χορηγηθεί σε όλους η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «αδιόρθωτα εμμονικό» τον κ. Κατσώτη, κάνοντας λόγο για αντίληψη του ΚΚΕ «που λέει ότι όλοι οι κατατρεγμένοι της γης και όσοι ήρθατε από το Πακιστάν , το Μαρόκο, την Αλγερία κι απ’ οπουδήποτε αλλού, θα παίρνετε εθνική σύνταξη στην Ελλάδα».

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, το ΚΚΕ λέει ουσιαστικά στους μετανάστες «ελάτε να πάρετε όλοι συντάξεις, αδιαφορώντας αν έτσι η σύνταξη των Ελλήνων πάει 80% κάτω». «Δε λέει ποιος θα δώσει τα λεφτά ο κ. Κατσώτης. Θα τα δώσουν ο ίδιος ή το ΚΚΕ;», πρόσθεσε.

Ο κ. Κατσώτης αντέδρασε έντονα στα λεγόμενα του υπουργού, φωνάζοντας για διαστρέβλωση των λεγομένων του και κατηγορώντας τον κ. Βρούτση για ρατσιστικό παραλήρημα. 

Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε από τον κ. Κατσώτη να καθίσει στο έδρανό του και να μη διακόπτει τον υπουργό. Καθώς ο βουλευτής του ΚΚΕ συνέχιζε, είπε «κύριε Κατσώτη, θα σηκωθώ όρθιος... Eίμαι και εγώ παλιός».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top