Μεταναστευτικό: Το συνολικό νέο σχέδιο της κυβέρνησης

Μεγάλες αντιδράσεις στα νησιά – Συνάντηση Μηταράκη με Τούρκο πρέσβη

Το συνολικό νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ανέλυσε η Ειρήνη Σαββοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Η κυβέρνηση επιτάσσει χώρους για τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί την κρίση από τις συνεχιζόμενες ροές στο Αιγαίο. Τα νέα κέντρα θα λειτουργήσουν προς το παρών, παράλληλα με τις υπάρχουσες δομές, προκαλώντας  αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής.

Εδώ θα δημιουργηθούν τα 5 κλειστά κέντρα κράτησης

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον μαραθώνιο αποσυμφόρησης των κολαστηρίων, όχι μόνο στη Μόρια αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας. Την ίδια ώρα η υπομονή των νησιωτών εξαντλείται. 

«Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε μέσα στον Μάρτιο για να λειτουργήσουν το καλοκαίρι» δήλωσε στον Σκάι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης

Μεταναστευτικό: Θα κλείνουν οι πύλες το βράδυ στα κλειστά κέντρα.    

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αλλά και οι δήμαρχοι των νησιών που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης είναι «στα κάγκελα». Εκτιμούν πως η κυβέρνηση άλλα τους είπε και άλλα κάνει. 

«Τα χείλη του πρωθυπουργού έχουν πει ότι θα γίνουν νέες δομές στις οποίες αντιτιθέμεθα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος διευκρίνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κλείσουν οι υφιστάμενες.

ΣΥΡΙΖΑ για μεταναστευτικό - μέτρα: Το μέλλον των νησιών γίνεται αβάσταχτο

"ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ ΛΕΣΒΟ

Κραυγή αγωνίας για τις περιουσίες τους εκπέμπουν οι νησιώτες από τον Μανταμάδο της Λέσβου. «Εγώ ένα έχω να πω σε όλους: Μολών λαβέ! Ας έρθουν να την πάρουν. Θα μας βρουν μπροστά τους»  υποστήριξε ο Χαράλαμπος Τζελαϊδής, πρόεδρος της κοινότητας Μανταμάδου Λέσβου. 

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Την ανάγκη για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών επισημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Αθήνα. «Θα πρεπει αστραπιαία την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα,  να μεταφερθούν στην ενδοχώρα» δηλώνει ο αντιπρόσωπος της ΄Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για το προσφυγικό,  Φιλίπ Λεκλέρ.   

Ο Τούρκος πρέσβης που συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης ζητάει την αρωγή της ΕΕ, παραγνωρίζοντας τις ευθύνη της χώρας του στην ανθρώπινη πλημμυρίδα στο Αιγαίο. «Είναι ένας τομέας όπου οι επιχειρήσεις είναι απαραίτητες και η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει και τις δύο χώρες» δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης, Μπουράκ Οζούγκεργκιν. 

Συνάντηση του Τούρκου πρέσβη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής  

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top