Εδώ θα δημιουργηθούν τα 5 κλειστά κέντρα κράτησης

Επιτάσσονται εκτάσεις σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο

Τις εκτάσεις, που επιτάσσει και στις οποίες θα δημιουργηθούν τα κλειστά κέντρα κράτησης για το μεταναστευτικό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, οι εκτάσεις που θα δημιουργηθούν τα κέντρα είναι:

1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.

Μεταναστευτικό: Θα κλείνουν οι πύλες το βράδυ στα κλειστά κέντρα

2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.

3. Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Αντίστοιχες δομές, παραπλεύρως υφιστάμενων δομών, θα δημιουργηθούν και σε Λέρο και Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ακολούθως:

4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.

5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, πραγματοποιήθηκε εξαντλητικός διάλογος με τους αρμόδιους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και πως θα κλείσουν οι σημερινές άναρχες δομές.

«Δίνουμε έμφαση στην αποσυμφόρηση των νησιών μας, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Αναλαμβάνουμε, ταυτόχρονα, στοχευμένες δράσεις για τη διεθνοποίηση του προβλήματος και τη διαμόρφωση νέας πολιτικής ευθύνης και αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο κ. Πέτσας.

Αναλύοντας το πως θα λειτουργούν οι ελεγχόμενες κλειστές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι χώροι με καθορισμένους και αυστηρούς κανόνες εσωτερικής τάξης, οι οποίοι αφορούν τόσο τη λειτουργία των κέντρων όσο και την κίνηση των φιλοξενούμενων.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανμαφέρθηκε για ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, το οποίο βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

– Φύλαξη των συνόρων μας.

– Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.

– Αυξημένες επιστροφές.

– Κλειστές δομές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top