Μεταναστευτικό: Θα κλείνουν οι πύλες το βράδυ στα κλειστά κέντρα

Ξεκινά τον Μάρτιο η κατασκευή τους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η κατασκευή των κλειστών κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, είπε τα κέντρα πως αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητα, διότι διαφορετικά δεν μπορούν να προχωρήσουν η διαδικασία ασύλου και οι επιστροφές και να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές.

Παράλληλα, εξήγησε πως στα κλειστά κέντρα θα υπάρχουν την ημέρα δικαιώματα εξόδου με βάση τους κανόνες, αλλά το βράδυ οι πύλες θα κλείνουν.

Μηταράκης: Πιθανόν υποκινούμενα τα επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου!

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα κλειστά κέντρα, που θα κατασκευαστούν στα πέντε νησιά, θα υπάρχουν συνολικά 20.000 θέσεις και με στόχο παραμονής των προσφύγων τους 3 μήνες, καθώς η κυβέρνηση θεώρει ότι αυτές επαρκούν.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε επίσης πως η Τουρκία αυτή τη στιγμή συνεργάζεται απολύτως στο θέμα των επιστροφών, ενώ ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μέχρι στιγμής, είτε αφορά αυτούς που έχουν άσυλο είτε αιτούντες άσυλο ,ανέρχεται στις 150.000.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top