Και οι επιπτώσεις του κοροναϊού στα θέματα συζήτησης του Eurogroup

Φορολογικά, ΟΝΕ και οικονομικές προβλέψεις στην ατζέντα

συνεδρίαση Eurogroup

Η παρουσίαση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της Κομισιόν για την ενίσχυση της Νομισματικής και Οικονομικής Ένωσης, αλλά και το πρόγραμμα εργασιών για το 2020, με στοιχεία όπως η ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης περιλαμβανομένης της εγγύησης καταθέσεων, θα αποτελέσει το πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup που θα συγκληθεί στις 17 Φεβρουαρίου.

Διπλωματική πηγή του Συμβουλίου που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες για την ατζέντα της συνάντησης εξήγησε πως θα ακολουθήσει θεματική συζήτηση για την φορολογία στην εργασία και παρουσίαση από την Κομισιόν των προτάσεων για τη βελτίωση της εποπτείας στην Ευρωζώνη.

Eurogroup: Επιστροφή κερδών 767 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα

Σε σχέση με τη φορολογία της εργασίας, όπως είπε, εξετάζεται η μεταφορά βάρους από τη φορολόγηση της εργασίας πιθανότατα σε περιβαλλοντικούς δασμούς, ωστόσο δεν προετοιμάζονται αποφάσεις. Θα ακολουθήσει η συζήτηση για τα ευρήματα της μετα -προγραμματικήςαποστολής ελέγχου στην Ιρλανδία, τα οποία είναι σε γενικές γραμμές θετικά.

Η Κομισιόν θα παρουσιάσει επιπλέον τις χειμερινές μακροοικονομικές της προβλέψεις, οι οποίες θα έχουν δημοσιοποιηθεί νωρίτερα, στις 13 Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις εξελίξεις στην Κίνα με τον κορονοϊό. Θα ακολουθήσει η συζήτηση επί των συστάσεων δημοσιονομικής πολιτικής για την ευρωζώνη ως σύνολο.

Κίνα: Ο παγκολίνος είναι ο πιθανός ξενιστής του φονικού κοροναϊού

Αμέσως μετά, στις 18:00 τοπική ώρα θα ξεκινήσει η συνεδρίαση περιεκτικής σύνθεσης (27 Κράτη Μέλη) με πρώτο θέμα τη σύγκλιση διακυβερνητικής διάσκεψης για το Δημοσιονομικό Μέσο της Ευρωζώνης (ΒΙCC). Το ίδιο ζήτημα θα περιληφθεί και στην ατζέντα των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο πλαίσιο της Συνόδου για τον Πολυετή Προϋπολογισμό 2021 - 2027, σημείωσε η διπλωματική πηγή.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top