Λιτότητα στα υπουργεία: Κάντε οικονομία σε φως, νερό, τηλέφωνο!

Ελέγχους στις δαπάνες βάζει το υπουργείο Οικονομικών

Φως, νερό, τηλέφωνο

Συστάσεις στα υπουργεία να περιορίσουν τα έξοδά τους κάνει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως σημειώνεται σε εγκύκλιο εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2020, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ζητά να μπει φρένο στις υπερωρίες και στα εκτός έδρας και σημειώνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για υπερβάσεις δαπανών.

Παράλληλα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καλεί τα υπουργεία να περιορίσουν τα έξοδά τους για ρεύμα, νερό και τηλεφωνικές διαλέξεις.

Μάλιστα, τα υπουργεία καλούνται να αποδίδουν στοιχεία ανά τρίμηνο για τις επιδόσεις τους.

Στόχος είναι όχι μόνο να μη δαπανώνται παραπάνω χρήματα από τα όρια που επιτρέπουν οι συνθήκες και ο προϋπολογισμός, αλλά να πιάνουν περισσότερο τόπο και όσα ξοδεύονται.

Στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα θα γίνονται έλεγχοι στους προϋπολογισμούς όλων των υπουργείων, ώστε να διαπιστώνονται εγκαίρως τυχόν υπερβάσεις και να λαμβάνονται οι απαραίτητες αποφάσεις.

Επίσης στην εγκύκλιο τονίζεται ότι πρέπει όλοι οι φορείς να τηρούν τον κανόνα 1 προς 5 στις προσλήψεις και θα ελέγχονται ανά τρίμηνο για αυτό.

Ο πρώτος έλεγχος για τις προσλήψεις και δαπάνες μισθοδοσίας θα γίνει στις 15 Απριλίου του 2020, ενώ για το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο στις 15 Ιουλίου και στις 10 Οκτωβρίου αντίστοιχα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top