Η Γαλλία στέλνει φρεγάτα να περιπολεί μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο!

Σε κοινή άσκηση με Ελλάδα - ΗΠΑ στο Αιγαίο τρία γαλλικά ελικοπτεροφόρα

Το Παρίσι θα στείλει μια φρεγάτα να περιπολεί σε μόνιμη βάση στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αποκάλυψε σήμερα ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα,  καθώς όπως είπε, διακυβεύονται πολλά.

Μήνυμα στην Τουρκία: Έρχεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο!

Σε ελληνικά νερά βρίσκεται ήδη ένα από τα τρία γαλλικά ελικοπτεροφόρα, προκειμένου να συμμετάσχει σε ελληνική άσκηση στο Αιγαίο.  

Γαλλικό ελικοπτεροφόρο στην Ελλάδα  

Οι Γάλλοι ενισχύουν την παρουσία τους σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, στηρίζοντας εμπράκτως την Ελλάδα, κόντρα στην τουρκική προκλητικότητα. 

ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ: ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ

«Ζητήσαμε από την Τουρκία να απέχει από κάθε πρωτοβουλία που κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η  παρουσία των γαλλικών πλοίων στην περιοχή είναι όχι μόνο χρήσιμη αλλά και αναγκαία. Ήρθαν για να καθησυχάσουν τους Έλληνες φίλους μας και συμμάχους μας... »  δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Patrick Maisonnave σε Έλληνες δημοσιογράφους.  Μάλιστα, ο πρέσβης της Γαλλίας χαρακτήρισε απερίφραστα «ψευδοσυμφωνία» και «παράνομη» τη συμφωνία Σαράζ – Ερντογάν για την ΑΟΖ της Λιβύης!  

Δένδιας: Κοινή αντίληψη με Σ. Αραβία για άκυρα μνημόνια Σαράζ - Τουρκίας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Γαλλικό «θηρίο», που έχει μήκος 200 μέτρα και μπορεί να πλεύσει με ταχύτητα 19 κόμβων, ήρθε στην Ελλάδα για να πάρει μέρος στην άσκηση “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”,  μαζί με ελληνικές και αμερικανικές δυνάμεις, στην ευρύτερη περιοχή Μαγνησίας - Σκύρου, αλλά και στον Άη Στράτη. 

Στα «σωθικά»  του ελικοπτεροφόρου υπάρχει κι ένα αποβατικό σκάφος, το οποίο θα συμμετάσχει στην αποβατική ενέργεια σε Μαγνησία και Σκύρο. 

Ελικοπτεροφόρο στην άσκηση "Μέδουσα" 

Η άσκηση ξεκινάει σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου. Η συμμετοχή Αμερικανών και Γάλλων στέλνει ένα μήνυμα στην Άγκυρα που κλιμακώνει τη 

ΤΟ STAR ΣΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΟ

Το "DIXMUDE" μπορεί να μεταφέρει 16 μεταφορικά ελικόπτερα και να φιλοξενήσει 450 άτομα ως στρατιωτική δύναμη.

Το γιγαντιαίο γαλλικό πλοίο μπορεί να μεταφέρει 100 τεθωρακισμένα οχήματα. Κάποια από αυτά που βλέπετε θα συμμετάσχουν στην άσκηση «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» .  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top