Μήνυμα στην Τουρκία: Έρχεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο!

Μαζί του και η πολυεθνική αρμάδα πολεμικών σκαφών


Μια πολυεθνική αρμάδα στην οποία θα ηγείται το πυρηνοκίνητο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ»  θα βρίσκεται το επόμενο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο,  ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα. Σημαντική θέση στην αποστολή θα έχει και μια φρεγάτα του πολεμικού μας ναυτικού.

Νέο δόγμα από την Ελλάδα με «επιθετική» διπλωματική τακτική

Το «Σαρλ Ντε Γκολ» είναι η ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού και ένα από τα ισχυρότερα  αεροπλανοφόρα του κόσμου. Με τα 34 πανίσχυρα μαχητικά Ραφάλ  θα  ηγείται της μεγάλης αεροναυτικής αρμάδας που θα  βρεθεί το επόμενο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο και θα παραμείνει μέχρι τον Απρίλιο. 

Λιβύη: Εκεχειρία μόνο στα χαρτιά- Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται

Το  αεροπλανοφόρο θα συνοδεύουν δυο γαλλικές φρεγάτες, η  ελληνική  "Σπέτσες", μια γερμανική, μια βελγική, καθώς και  πλοία υποστήριξης από την Ισπανία την Πορτογαλία και την Ολλανδία, κορβέτες,  υποβρύχια και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.  

«Οι Γάλλοι δε θα μείνουν μόνο στην παρουσία και αν παραστεί ανάγκη θα προχωρήσουν  και σε πιο δυναμικές διαδικασίες, όχι απαραιτήτως πολεμικές, προκειμένου όμως η Τουρκία επιτέλους να αρχίζει να μαζεύεται» δηλώνει στο Star  o ναύαρχος ε.α.  και πρόεδρος του ΕΛΙΣ Βασίλης Μαρτζούκος. 

Ο Πομπέο έστειλε επιστολή στήριξης σε Μητσοτάκη

Με τον πλέον ισχυρό τρόπο φτάνει στην Άγκυρα το σύνθημα "Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία",  όπως επιβεβαίωσε ο Γάλλος πρέσβης μιλώντας αποκλειστικά στο Star αι την Ειρήνη Ζαρκαδούλα.

«Η αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μία συγκυρία προνομιούχος έτσι ώστε Γαλλία και Ελλάδα να αναθερμάνουν τη στρατηγική τους σχέση» τόνισε ο Πατρίκ Μεζονάβ.    

Στο πλευρό της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις οι πρέσβεις ΗΠΑ και Γαλλίας

Εκτός από τα γαλλικά Ραφάλ του αεροπλανοφόρου, ελληνικό υποβρύχιο εικάζεται ότι θα περιπολεί την περιοχή,  ενώ  στην αρμάδα θα ενταχθεί και το πολεμικό ναυτικό της Αιγύπτου.

«Η Γαλλία ανακάμπτει στην περιοχή και δίνει εγγυήσεις ασφάλειας, κάτι που η Άγκυρα επ’ ουδενί δεν θέλει» επισημαίνει μιλώντας στο Star  o Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.   

ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»   

Δύο μέρες πριν τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν στις 29 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η μεγάλη αεροναυτική άσκηση Μέγας Αλέξανδρος. 

Άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών από την  Ελλάδα, πεζοναύτες από τις  Ηνωμένες Πολιτείες και  Γάλλοι κομάντος θα λάβουν μέρος στην συγκεκριμένη άσκηση που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά όχι στη Μαγνησία, αλλά στο Ανατολικό  Αιγαίο, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top