Ο Πομπέο έστειλε επιστολή στήριξης σε Μητσοτάκη

Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ σε Τουρκία

Την ξεκάθαρη στήριξή τους στην Ελλάδα εκφράζουν οι ΗΠΑ με επιστολή που απέστειλε ο Μάικ Πομπέο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την αποκάλυψη για την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ την έκανε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, στα μέλη της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του πρωτοκόλλου αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

Οπως τόνισε ο υπουργός, οι ΗΠΑ εκφράζουν την προσήλωση τους στη διατήρηση της ευημερίας, της Δημοκρατίας κι ασφάλειας στην Ελλάδα. 

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει ως «καταπληκτικές» τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα στην Τουρκία, μιλώντας για υποχρέωση επίλυσης διαφορών με ειρηνικά μέσα και αποφυγή προκλητικών ενεργειών.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχεται επιστολή μετά απο εκείνη του Κίσιγκερ. Λέει ότι - όπως είπε ο Τράμπ - η σχέση μας είναι εξαιρετική και πως διατηρούν την προσήλωσή τους στην διατήρηση της ευημερίας και της ασφάλειας και της δημοκρατίας της Ελλάδας. Στην συνέχεια λέει ότι όποιος έχει διαφορές οφείλει να τις επιλύει με ειρηνικά μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Μητσοτάκης: Προκαλούμε νευρικότητα στην Τουρκία με την αυτοπεποίθησή μας

Στην επιστολή αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, η επιστολή αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα ως ηγέτη στην Ευρώπη, ως σύμμαχο-κλειδί και ως κρίσιμο παίχτη στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η επιστολή αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους απαξίωσαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ» είπε επίσης ο κ. Πέτσας.

«Είναι σαφές ότι η επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών. Είναι ταυτόχρονα μια αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που βιάστηκαν να απαξιώσουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον πριν από δυο εβδομάδες», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top