Η selfie του Μητσοτάκη με τον Γκουαϊδό στο Νταβός

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Νταβός την Παρασκευή

Γκουαϊδό και Μητσοτάκης

Συναντήσεις με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας Juan Guaidó, τον Πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν Nechirvan Barzani και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας για Διεθνή Συνεργασία (Japan Bank for International Cooperation), Tadashi Maeda, είχε σήμερα στο Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντηση με τον Guaidó ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε πως η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της διαφανούς διενέργειας ελεύθερων προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, τονίζοντας πως η μοναδική βιώσιμη λύση μπορεί να προέλθει από την πολιτική οδό, δίχως τη χρήση βίας.

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Οι επενδυτές δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία της Ελλάδας για την ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί στη λατινοαμερικανική χώρα.

Μάλιστα, ο Guaidó έβγαλε σέλφι με τον κ. Μητσοτάκη με το κινητό του.

Μητσοτάκης: Μέρος της λύσης στη Λιβύη η Ελλάδα

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την αμοιβαία βούληση για εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας.

Ο κ. Barzani ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στο Ιράκ και συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Διοικητή της Japan Bank for International Cooperation.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της αποστολής της JBIC στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο και ενόψει της επίσκεψης ελληνικής αποστολής, υπό τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, στο Τόκυο την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό εξετάστηκε μία ευρεία γκάμα πιθανών συνεργασιών σε τομείς, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, οι νέες τεχνολογίες και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θέλουν να εργαστούν στην ανοικοδόμηση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιαπωνία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top