Ξεκινά η αξιολόγηση: Ποιους υπουργούς θα δει πρώτα ο Μητσοτάκης

Εξαμινιαίος έλεγχος αποδοτικότητας βάσει του μπλε φακέλου

Την πρώτη αξιολόγηση των υπουργών του ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είχε προαναγγείλει στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο τον Ιούλιο του 2019.

Ο πρωθυπουργός ξεκινά γύρο συναντήσεων με τους υπουργούς στο πλαίσιο του εξαμηνιαίου ελέγχου αποδοτικότητας, βάσει του μπλε φακέλου που είχε δοθεί με τον προγραμματισμό και τους στόχους κάθε υπουργείου.

«Ο πρωθυπουργός ξεκινάει τον νέο γύρο συναντήσεων που κάνει στην αρχή του εξαμήνου με την ηγεσία κάθε υπουργείου ξεχωριστά σχετικά με τον προγραμματισμό του έργου τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη το μεσημέρι.

Πέτσας: Ζητήσαμε να συμμετέχουμε στη Διάσκεψη του Βερολίνου για Λιβύη

Ο κ. Μητσοτάκης θα διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα των υπουργείων, καθώς το ποιοι στόχοι έχουν επιτευχθεί, αλλά και ποιοι έχουν καθυστερήσει.

Οι πρώτοι που θα διαβούν την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού: ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Λούλης.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με τους επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή (υπουργός Γιάννης Βρούτσης και υφυπουργοί Νότης Μηταράκης και Δόμνα Μιχαηλίδου) και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την ερχόμενη Τρίτη (υπουργός Νίκη Κεραμέως και υφυπουργοί Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγαλάκης).

Ο Μητσοτάκης θα παρακολουθεί το έργο των υπουργών με την εφαρμογή «Μαζί»

Σύμμαχος του πρωθυπουργού στην αξιολόγηση του κυβερνητικού επιτελείου θα είναι και το σύστημα «Μαζί», που διαχειρίζεται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα επί της ουσίας ελέγχει τα χρονοδιαγράμματα και επισημαίνει ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top