Χρυσοχοΐδης: Πολλά παιδιά πλουσίων οικογενειών στις καταλήψεις

«Κάτω από τον τσιμεντόλιθο είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ»

«Στις καταλήψεις είναι πολλά παιδιά εύπορων οικογενειών και κάτω από τον τσιμεντόλιθο είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ».

Αυτό είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, κατηγορώντας – μεταξύ άλλων – την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε σχέδιο και στόχους για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τις καταλήψεις στο Κουκάκι

Αποκάλυψη: Αλλάζει Η ΕΛ.ΑΣ. - Κάμερες και διακριτικά στα ΜΑΤ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι καταλήψεις κτιρίων ήταν αποτέλεσμα της ατιμωρησίας: «Εκτός από μια περίπτωση, δεν υπάρχει εκκένωση και μετά επανακατάληψη. Πάνω από είκοσι καταλήψεις εκκενώθηκαν. Η ασφάλεια είναι συνυφασμένη με το δικαίωμα της ελευθερίας. Έρχεται κάποιος και καταλαμβάνει το σπίτι σας, γιατί έτσι του αρέσει. Με ποια λογική καθένας αρπάζει ένα κτίριο, είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό; Γιατί αφήναμε τόσα χρόνια αυτές τις καταλήψεις. Όλες αυτές οι καταλήψεις; δεν είχαν “μωρομάνες”, όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φονικά αντικείμενα ή ήταν σημεία που κατέφευγαν κάποιοι για να κάνουν παράνομες πράξεις».

Οι «φονικοί» τσιμεντόλιθοι

Σχετικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα κτίρια στο Κουκάκι, τόνισε ότι έγιναν παρουσία εισαγγελέα και δεν υπήρξε παραβίαση, ενώ είπε πως περιμένει κάποια καταγγελία για τους τσιμεντόλιθους που πέταξαν καταληψίες σε αστυνομικούς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε, επίσης, ότι «οι καταληψίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς», ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχει και το τηλεοπτικό υλικό που μπορεί να το αξιοποιήσει και ο εισαγγελέας και το δικαστήριο. Είναι υποχρέωση και του εισαγγελέα και του δικαστηρίου να αξιοποιήσει, όποιο υλικό προσκομιστεί, προκειμένου να διαμορφώσει δικανική πεποίθηση την ώρα που θα γίνει το δικαστήριο».

Κάμερες στις επιχειρήσεις της αστυνομίας 

Ο κ.Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι από δω και πέρα θα υπάρχουν κάμερες σε όλες τις επιχειρήσεις της αστυνομίας και θα τις έχουν οι ίδιοι αστυνομικοί, όπως γίνεται σε πολλές δημοκρατικές χώρες. Οι κάμερες θα καταγράφουν, όπως είπε, τις δράσεις των αστυνομικών και των διαδηλωτών, ενώ με τις προϋποθέσεις του νόμου θα γίνεται η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο υπουργός, θα επανέλθουν τα διακριτικά κάθε αστυνομικού, ενώ ο Συνήγορος του Πολίτη θα έχει την δυνατότητα να εξετάζει αυτεπαγγέλτως και να παραπέμπει όποιον αστυνομικό έχει αποδειχθεί ότι ασκεί βία.

Για την κατάργηση του ασύλου, υπογράμμισε ότι «υπήρχε διάχυτος ο φόβος στα Πανεπιστήμια, ενώ τώρα πλέον δεν υπάρχουν στειλιάρια εκεί. Η κατάργηση του ασύλου ήταν ένα ώριμο κοινωνικό αίτημα».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό - προσφυγικό επισήμανε ότι «η κάθε ημέρα η κυβέρνηση γίνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως «αν είναι διαχειρίσιμες οι ροές, τα πράγματα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είναι καλύτερα».

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως η περίοδος, που διανύουμε, είναι «η χαρακτηριστικότερη περίοδος μετά την κρίση και γενικότερα στην μεταπολίτευση όπου υπάρχει ένα αίσθημα υψηλής αισιοδοξίας, γιατί οι πολίτες έχουν τη διάθεση να μπουν σε μια νέα περίοδο κανονικότητας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top