Αποκάλυψη: Αλλάζει Η ΕΛ.ΑΣ. - Κάμερες και διακριτικά στα ΜΑΤ

Σκοπός η μείωση της στυνομικής βίας

Τέλος στα περιστατικά βίας από αστυνομικούς που εκμεταλλεύονται την ιδιότητα που τους προσδίδει η στολή του επιχειρεί να βάλει ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Κουκάκι: Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή όλοι οι αστυνομικοί να φέρουν στη στολή τους τον αριθμό μητρώου τους στη στολή τους, που ουσιαστικά είναι κάτι σαν δηλωτικό της ταυτότητάς τους.

Χρυσοχοΐδης: Στο έλεος των κακοποιών άφησε την Αθήνα ο ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τα ΜΑΤ, θα πρέπει να φέρουν στα κράνη τους ειδικούς αριθμούς, οι οποίοι εκτός από το μητρώο τους θα δηλώνουν και τον αριθμό της διμοιρίας στην οποία ανήκουν.

Επιπλέον, κάμερες, οι οποίες θα βρίσκονται είτε στα κράνη των ΜΑΤ είτε στις διμοιρίες τους, θα καταγράφουν καρέ καρέ τις κινήσεις τους, ώστε να υπάρχει οπτικό υλικό σε περιπτώσεις βίαιων σκηνικών.

Τέλος, θα δοθεί νομοθετική αρμοδιότητα στον Συνήγορο του πολίτη ώστε να εξετάζει τις καταγγελίες πολιτών σε περιπτώσεις αστυνομικής βίας.

Σήμερα, με διαταγή του αρχηγείου υπενθυμίζεται η πάγια υποχρέωση των αστυνομικών, ενώ θα γίνονται και έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν η συγκεκριμένη εντολή εκτελείται.

Δείτε ολόκλητο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top