Χρυσοχοΐδης: Στο έλεος των κακοποιών άφησε την Αθήνα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλλά και προειδοποίηση προς «θερμόαιμους» αστυνομικούς για απόταξη

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για την ασφάλεια στην Αθήνα και το μεταναστευτικό. 

Επερώτηση 68 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για αστυνομική βία και εγκληματικότητα

 «Η Αθήνα έγινε ασφαλής χάρη στις προσπάθειες των κατοίκων της, των δημάρχων της και με την προσπάθεια που κάνει σήμερα η κυβέρνηση  ώστε από αυτή την πόλη να εκλείψουν φαινόμενα εγκληματικότητας» ανέφερε καταρχήν ο κ. Χρυσοχοΐδης απαντώντας στην ερώτηση του κ. Βούτση,  αν γνωρίζει ότι η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη και ότι ποτέ δεν έχει εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία

«Να πάτε να επισκεφθείτε τον δήμο από την Πατησίων και κάτω. Έχετε να πατήσετε εκεί εσείς πάνω από δέκα χρόνια. Το Κράτος. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι υποστηρίζει και  υπηρετεί τις λαϊκές τάξεις να πάτε στις λαϊκές συνοικίες, στα Σεπόλια, στην Κυψέλη, στον Κολωνό,  εκεί όπου αφήσατε δυο εκατομμύρια πολίτες στο έλεος των κακοποιών επί χρόνια. Σήμερα σε κάθε πλατεία  υπάρχουν οι πέντε - έξι  αστυνομικοί με βαν και περιπολούν. Εκεί που ήσασταν απόντες» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Υποστήριξε επίσης ότι ι ΣΥΡΙΖΑ «καμώνεται πως τώρα ανακάλυψε την αστυνομική βία και κατέθεσε έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη με 321 περιστατικά αστυνομικής βίας το  β’ εξάμηνο του 2017 και το 2018».

«Ουδέποτε ασχοληθήκατε με αυτά. Πόσα πήγατε στον εισαγγελέα; Τίποτα δεν κάνατε. Στιγματίζετε την ΕΛΑΣ, ένα σώμα που κάθε μέρα παλεύει στις γειτονιές με την εγκληματικότητα. Εμείς όταν θα υπάρχει ζήτημα παράβασης  ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα είμαστε σκληροί και άτεγκτοι. Αλλά από την άλλη, έχετε πάει στον εισαγγελέα αυτούς που κατέστρεψαν πάνω από 100 λεωφορεία, αυτούς που κατέστρεψαν ακυρωτικά μηχανήματα στο Μετρό, τα μαγαζιά φτωχών ανθρώπων της καθημερινότητας; Τίποτα δεν κάνατε», τόνισε. .

O κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε και  την κατάθεση  νομοσχεδίου σήμερα για τις συγκεντρώσεις.  «Θα σταματήσουν να είναι οι δρόμοι κλειστοί αλόγιστα» διαμήνυσε. 

Για το προσφυγικό ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήρε το έργο του κ. Στεφανή το οποίο υποστήριξε ήδη αποδίδει στη φύλαξη των συνόρων, προβλέποντας  ότι σε λίγο καιρό ο Έβρος θα είναι απόλυτα κλειστός και ασφαλής.

Χρυσοχοΐδης: «Μη διαχειρίσιμη η κατάσταση με τις μεταναστευτικές ροές»

Ο κ.  Βούτσης επέκρινε ανταπαντώντας τον κ. Χρυσοχοΐδη και ισχυρίστηκε ότι αν άκουγαν στους διεθνείς οργανισμούς τα όσα είπε για το προσφυγικό θα τους σηκώνονταν οι τρίχες, ενώ επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τιμούσε και τιμά την ΕΛ.ΑΣ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πάντως τάχθηκε κατά των φαινομένων αστυνομικής βίας και προειδοποίησε μεταξύ άλλων: 
«Σε μεμονωμένες περιπτώσεις γιατί μεμονωμένα είναι όσα παρουσιάζονται στο διαδίκτυο,  άνδρες των ΜΑΤ ξεπερνούν τα όρια και φέρονται βάναυσα. Δεν έχουν το δικαίωμα. Αν δεν αντέχουν την  πίεση, αν δεν έχουν αυτοσυγκράτηση δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά», είπε επισημαίνοντας με ιδιαίτερη έμφαση τον ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη στη διερεύνηση τέτοιων καταγγελιών».

Η αντίδραση Χρυσοχοΐδη μετά τις καταγγελίες για τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top