15 νομοσχέδια έρχονται για ψήφιση στη Βουλή!

Εκλογικός νόμος και επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί ανάμεσά τους

Βουλή

Ο εκλογικός νόμος που εισάγεται την Τετάρτη προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με τις εργασίες σε αυτή να ολοκληρώνονται την προσεχή Δευτέρα, είναι το πρώτο από μια σειρά 15 νομοσχεδίων που έρχονται το προσεχές διάστημα  στη Βουλή. 

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος

Το σχέδιο νόμου θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια, ωστόσο λόγω του μεγάλου πολιτικού ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει και ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων βουλευτών που θα θελήσουν να τοποθετηθούν ενδέχεται η ψήφιση να γίνει την Πέμπτη.

Όπως είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας,  ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια και μετά να αναχωρήσει για το Νταβός. 

Η συγκινητική δήλωση του Τασούλα για τον συμπατριώτη του Νιτσιάκο

Την Πέμπτη 23 ή την Παρασκευή 24 του μήνα θα ψηφιστεί και η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης που περιέχει το άρθρο για την κατάργηση της αργίας των τριών ιεραρχών.

Αυτή την Παρασκευή στην Ολομέλεια θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για το Brexit. 

Την ερχόμενη Τρίτη 22 του μήνα, αναμένεται να εισαχθούν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς συζήτηση και 9 ακόμα Κυρώσεις, εκ των οποίων όμως η μία θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς αφορά την συμφωνία για τις βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας

Αναμένονται ακόμα τέσσερις σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, που αφορούν στο επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, τα υδατοδρόμια του υπουργείου Μεταφορών, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί του Μάκη Βορίδη και ένα για την πολιτική προστασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ποδαρικό τη νέα χρονιά με επίδομα γέννας 2.000 ευρώ

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής επικύρωσε σήμερα με 20 θετικές ψήφους (από τους 24 συμμετέχοντες ) την τοποθέτηση των καθηγητών  Ν. Κυριαζή και Σπ. Βλαχόπουλου στη θέση του προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα της Επιτροπή Αξιολόγησης της Ποιότητας της Νομοπαρασκευαστικής Διαδικασίας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top