Μητσοτάκης: Το είπα ξεκάθαρα στον Τραμπ, θα υπερασπιστούμε τη χώρα

Παράθυρο για αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους με θέσεις ευθύνης!

«Πιστεύω ότι συνολικά η επίσκεψη στις ΗΠΑ επαναβεβαίωσε το γεγονός ότι για τις ΗΠΑ η Ελλάδα είναι ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περιοχή» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το επίσημο δείπνο του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Μητσοτάκης σε Τραμπ: Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στα τουρκικά πλοία

«Ακριβώς αυτή είναι η έννοια μιας στρατηγικής συμμαχίας. Να είσαι σταθερός και αξιόπιστος και ως προς τις βασικές προβλέψεις μιας στρατηγικής σχέσης να είσαι και προβλέψιμος, κάτι που δεν ισχύει για άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης  σχετικά με την άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι προβλέψιμη στις επαφές της με τις ΗΠΑ.

  Πάιατ για Ελλάδα - Τουρκία: Θα εμπλακούμε αν χρειαστεί

«Ήμουν απολύτως ξεκάθαρος με τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ σχετικά με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης. Η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει ότι είναι ο πιο πρόσφορος. Ταυτόχρονα εξηγήσαμε ότι δεν είμαστε εμείς που επιδιώκουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα επιδιώξουμε να επιλύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία με τρόπο ειρηνικό και γι' αυτό και κρατάμε ανοιχτό το κανάλι του διαλόγου, επιδιώκοντας να μειώσουμε την ένταση» σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός,  ο  οποίος συμπλήρωση για τη στάση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο: 

«Χαίρομαι διότι οι ΗΠΑ τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα και δια του υπουργού Εξωτερικών λέγοντας ότι στηρίζουν και εγγυώνται την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες που θα δρομολογήσουν την επίλυση των ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με ειρηνικό τρόπο». 

«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ 

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό «παράθυρο»  για αυξήσεις μελλοντικά σε όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν θέσεις στελεχών λέγοντας ότι:

«Ο λόγος του εισαγωγικού μισθού με τον  καταληκτικό είναι στο 1 προς 2,5-3 και είναι πολύ χαμηλός, δεν έχει καμία σχέση μα την ιδιωτική αγορά. Πρέπει κάποια στιγμή η καριέρα σε όσους δημοσίους υπάλληλους είναι εξαιρετικοί και προχωρούν με αξιολόγηση να είναι οικονομικά συμφέρουσα, και να έχουν επίσης και ουσιαστικές αρμοδιότητες

Σχετικά με άλλα ζητήματα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2020 θα ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό και ότι έρχεται νόμος για τις πορείες, ώστε «οι  λίγοι να μην ταλαιπωρούν τους πολλούς. Διαβεβαίωσε όμως  ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί  το δικαίωμα στη διαδήλωση και συμπλήρωσε: Μακάρι να γινόταν αλλαγή νοοτροπίας και οι μικρές διαδηλώσεις να πήγαιναν στο  πεζοδρόμιο, χωρίς να χρειαζόταν νόμος».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top