Ο Μητσοτάκης και ο Κουτσούμπας έβαλαν… ανάποδα τις γραβάτες

Ο χιουμουριστικός διάλογος μπροστά στις κάμερες

Μητσοτάκης και Κουτσούμπας

Με χαμόγελα και σχόλια για τις γραβάτες ξεκίνησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, η οποία κλείνει τον κύκλο επαφών του πρωθυπουργού σχετικά με τον υπό κατάθεση νέο εκλογικό νόμο.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή λίγο μετά τις 11 και ο πρωθυπουργός τον υποδέχθηκε με σχόλιο για… ανάποδες γραβάτες.

«Γενικέ μου γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εσύ με μπλε γραβάτα και εγώ με κόκκινη;», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαμογελώντας.

Αντίστροφη μέτρηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Τα νέα ονόματα

Ο κ. Κουτσούμπας είπε στον πρωθυπουργό ότι είχε πάει στο Λονδίνο για κομματική εκδήλωση, σημειώνοντας μάλιστα πως επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο διάλογος των δύο αρχηγών μπροστά στις κάμερες

Μητσοτάκης: Γενικές μου γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εσύ με μπλε γραβάτα και εγώ με κόκκινη;

Κουτσούμπας: Τι νέα; Καλά είσαι;

Μητσοτάκης: Να΄σαι καλά, καλή χρονιά, χρόνια πολλά.

Κουτσούμπας: Καλή χρονιά, αν και τα είπαμε και στο προεδρικό.

Μητσοτάκης: Εμείς τα είπαμε και στο προεδρικό, ναι.

Κουτσούμπας: Ανήμερα.

Μητσοτάκης: Ήμασταν από τους συνεπείς.

Κουτσούμπας: Ναι. Χθες το βράδυ γύρισα εγώ, ήμουνα στο Λονδίνο…

Μητσοτάκης: Είχατε τα 200 χρόνια;

Κουτσούμπας: Όχι. Ήταν εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης εκεί….

Μητσοτάκης: Ναι.

Κουτσούμπας: Του ΚΚΕ στην Μεγάλη Βρετανία.

Μητσοτάκης: Το Κομμουνιστικό Κόμμα ενόψει της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού οργανώνεται, αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Κουτσούμπας: Ήταν πολύ καλή εκδήλωση στο πανεπιστήμιο, εκεί που έγινε, για την επιστήμη, την τεχνολογία και την έρευνα.

Μητσοτάκης: Ναι.

Κουτσούμπας: Το πώς στις σύγχρονες συνθήκες αντιμετωπίζονται αυτά και βέβαια αφορά και τους Έλληνες, γιατί έχουμε πάρα πολλούς Έλληνες επιστήμονες εκεί, φοιτητές.

Μητσοτάκης: Προφανώς, είναι πάρα πολλοί..

Κουτσούμπας: Και βέβαια είχα την ευκαιρία, εγώ πρώτη φορά πήγα Λονδίνο….

Μητσοτάκης: Δεν είχες ξαναπάει ποτέ

Κουτσούμπας: Όχι….

Κουτσούμπας: Θέλουμε απλή ανόθευτη αναλογική χωρίς πλαφόν 3%

«Βρισκόμαστε στη δίνη σοβαρών εξελίξεων, ανταγωνισμών και αντιθέσεων στην περιοχή.  Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους. Εκφράσαμε την αντίθεση του ΚΚΕ με τη νέα ελληνοαμερικάνικη συμφωνία που επεκτείνει τις αμερικάνικες και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα και εμπλέκει τη χώρα μας σε νέους τυχοδιωκτισμούς και σε πολεμικούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ο γ.γ. του ΚΕΕ άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση η οποία παλιότερα είχε άλλες θέσεις, όμως ως κυβέρνηση ουσιαστικά προετοίμασε αυτή την απαράδεκτη αμερικανονατοϊκή συμφωνία».

«Εκφράσαμε την αντίθεσή μας με τις τοποθετήσεις, τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Τραμπ, σχετικά με την δολοφονική ενέργεια ενάντια σε αξιωματούχο μιας άλλης χώρας. Ηταν εγκληματική ενέργεια αυτή του του Τραμπ. Έπρεπε καθαρά να ειπωθεί στις ΗΠΑ και μάλιστα όχι για το πρόσωπο το συγκεκριμένο, όπως ξέρετε εμείς δεν υπερασπίζουμε το Ιρανικό καθεστώς, έχουμε πλήρη αντίθεση με το πώς συμπεριφέρεται στη χώρα του και την περιοχή. Ομως εδώ πρόκειται για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, εκτός από το γεγονός τις δολοφονικής ενέργειας ενάντια σε έναν αξιωματούχο», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του για τη «συνεχή και παρατεινόμενη αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, εκ μέρους της τούρκικης αστικής τάξης, του Ερντογάν, της κυβέρνησης της Τουρκίας με όλες αυτές τις οριοθετήσεις ΑΟΖ με την Λιβύη. Και βεβαίως την απαράδεκτη τακτική του να αμφισβητεί ακόμα και διεθνείς συμφωνίες που καθόρισαν τα σύνορα στην περιοχή και στα συγκεκριμένα κράτη, εδώ στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο από προηγούμενες δεκαετίες. Και φυσικά εκφράσαμε την διαφωνία μας για την προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης».

Τέλος, για τον νέο εκλογικό νόμο είπε πως η πάγια θέση του ΚΚΕ είναι η «καθαρή ανόθευτη απλή αναλογική χωρίς μπόνους στο πρώτο κόμμα, χωρίς πλαφόν ούτε το 3% που υπάρχει σήμερα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top