Αντίστροφη μέτρηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Τα νέα ονόματα

Μεγαλώνει ο κατάλογος των «υποψηφίων»

Στιγμές… δόξας ζει η ονοματολογία γύρω από την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το πρόσωπο, που θα προτείνει, μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, που αναμένεται στις 22 Ιανουαρίου.

Νέος εκλογικός νόμος: Τι προβλέπει – Γιατί ξέσπασαν σενάρια για πρόωρες

Οι διαδικασίες πρέπει να ξεκινήσουν το αργότερο έως τις 13 Φεβρουαρίου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή έναν μήνα πριν από τη λήξη της προεδρικής θητείας, που είναι στις 13 Μαρτίου.

Παυλόπουλος για το αν θα παραμείνει Πρόεδρος: Ο Θεός ξέρει

«Φουντώνουν» τα σενάρια για το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η παρέλαση ονομάτων έχει ξεκινήσει πολύ πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, με κάποια εξ αυτών να παραμένουν στο τραπέζι και άλλα να έχουν «καεί».

Έτσι, έχουν ακουστεί τα ονόματα των Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Δήμα, Παναγιώτη Πικραμμένου, Άννας Διαμαντοπούλου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Μαρίας Δαμανάκη, Μαρίας Ευθυμίου, Λουκά Παπαδήμου, Νίκου Αλιβιζάτου και Ανδρέα Δρακόπουλου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά επανήλθε στο τραπέζι μετά τις τελευταίες αναφορές της Φώφης Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιμένει στην πρότασή της για έναν από τους τρεις πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ (Σημίτη, Παπανδρέου, Βενιζέλο). Ωστόσο τα δύο πρώτα ονόματα θεωρείται πως πολύ δύσκολα θα έβρισκαν απήχηση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας τον κ. Βενιζέλο ως τη μόνη ρεαλιστική υποψηφιότητα από την πρόταση της κυρίας Γεννηματά.

Την ίδια ώρα, δύο νέα ονόματα προστέθηκαν στην ονοματολογία. Πρόκειται για τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ και υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, και την πρόεδρο του ΣτΕ, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Φυσικά, εκτός κάδρου δεν μπορεί να βρεθεί ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μερίδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, όπως σχολιάζουν «γαλάζιες» πηγές, η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικά στον κ. Παυλόπουλο, ουσιαστικά «καίει» μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ακόμη κι αν την εξέταζε σοβαρά ο κ. Μητσοτάκης, καθώς θα φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία σύρεται πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση στο συγκεκριμένο θέμα.

Πέτσας: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής

Στην πρόθεση του πρωθυπουργού να επιλέξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, αναφέρθηκε εκ νέου ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ονοματολογία πλήττει το κύρος του ΠτΔ. Ο ίδιος συνέστησε να περιμένουμε να λάβει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανακοινώσεις ο κ. Μητσοτάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top