Μητσοτάκης - Νετανιάχου: Επιβεβαιώθηκε η στενή σχέση Ελλάδας και Ισραήλ

Πρόταση Νετανιάχου και για κοινή δύναμη πυρόσβεσης μαζί με την Κύπρο

Eπιβεβαιώθηκε η στενή σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Και αμυντική ρήτρα για την προστασία του Eastmed στη συμφωνία!

Στη συνάντηση συζητήθηκε η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε πολλά μέτωπα, όπως η αμυντική βιομηχανία, οι επενδυτικές ροές και ο τουρισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε επισκόπηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και οι δύο πλευρές συνέπεσαν στην ανάλυσή τους.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν επίσης ότι ιη συνεργασία για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή επιτρέπει την ανάπτυξη και την ευρωστία όλων των χωρών της γειτονιάς μας.   

Υπεγράφη το προσύμφωνο για τον αγωγό EastMed

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο κ. Νετανιάχου πρότεινε τη δημιουργίας κοινής δύναμης πυρόσβεσης από Ελλάδα- Ισραήλ – Κύπρο,  ώστε να μην χρειάζεται κάθε χώρα να κάνει χωριστές δαπάνες.  Ο  κ. Μητσοτάκης εξέφρασε το ενδιαφέρον για για ανάλογη πρωτοβουλία, λέγοντας  «μας ενδιαφέρει πολύ η κοινή χρήση μέσων όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Θα έχουμε περισσότερες με την πάροδο του χρόνου».

Τον πρωθυπουργό του Ισραήλ είχε υποδεχθεί νωρίτερα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος παρέστη και στο γεύμα που παρέθεσε στον κ. Νετανιάχου ο κ. Μητσοτάκης.  

  

O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποδέχεται στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top