Σαμαράς: «Υποκείμενο των όσων κάνεις είναι η πατρίδα και όχι το κόμμα»

Η παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Καπράλου

Αντώνης Σαμαράς

«Συναρτώ και συσχετίζω την έννοια της «αίθουσας πολέμου» (σ.σ. όπου σχεδιάζεται η διαχείριση μιας πολιτικής κρίσης, όπως αυτή που περάσαμε) με το υποκείμενο των όσων κάνεις. Και για μένα, υποκείμενο των όσων κάνεις είναι η πατρίδα και όχι το κόμμα». Αυτό σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, την περίοδο 2012-2015, Σπύρου Καπράλου.

Το βιβλίο του Σπύρου Καπράλου φέρει τον τίτλο «Συγκρούσεις και Πολιτική Επικοινωνία – Η Ανατομία ενός War Room». Είναι το πρώτο μιας σειράς βιβλίων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της συνεργασίας των Εκδόσεων Παπαζήση, με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (European Communication Institute) και το Ιδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Μπότση. Η σειρά των βιβλίων θα φέρει τον γενικό τίτλο «Ποιοτική Επικοινωνία και Νέες Τεχνολογίες» και «θα συνδυάσει την έρευνα με την επιστημοσύνη, με στόχο την ολιστική προσέγγιση στην επικοινωνία», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε κατά την παρουσίαση του βιβλίου ο εκδότης Αλέξανδρος Παπαζήσης.

Το βιβλίο του Σπύρου Καπράλου θα αποτελεί εγχειρίδιο στα ευρωπαϊκά προγράμματα του Ινστιτούτου που ξεκινούν το 2020. Στο Ινστιτούτο, εξάλλου, συναντήθηκε ο Σπύρος Καπράλος, ως research fellow, με τον επικεφαλής του Μάριο Νόττα -που είχε αναλάβει σήμερα το βράδυ το συντονισμό της εκδήλωσης- και η συνάντηση των δυο οδήγησε στη γέννηση του συγκεκριμένου βιβλίου.

Το βιβλίο προλογίζει ο υπουργός Οικονομικών και αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος και το παρουσίασε πρώτος στο κοινό, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στη μακρόχρονη σχέση φιλίας με τον κ. Καπράλο, αλλά και στις πολλές «αίθουσες πολέμου» που έζησε δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, όταν ο τελευταίος ήταν πρωθυπουργός. Τότε που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «πήραμε την Οικονομία με ύφεση 9% και την παραδώσαμε με ανάπτυξη 1%».

Ο πρώην υπουργός και δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης χαρακτήρισε τον τίτλο του βιβλίου «ρηξικέλευθο», αλλά διευκρίνισε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν εχθροί. Υπάρχουν πολιτικοί αντίπαλοι, όρο που χρησιμοποιεί και ο συγγραφέας του βιβλίου. Μίλησε για το «μικρό μήνυμα» που αποστέλλεται μέσω των social media και το» μεγάλο μήνυμα» που αποστέλλεται μέσω των συμβατικών ΜΜΕ. Το «μικρό μήνυμα» είναι περισσότερο διεισδυτικό στην κοινή γνώμη και περισσότερο επιρρεπές στην προπαγάνδα, σημείωσε. 

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπότση Πάνος Καραγιάννης και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top