Νέες υπερπτήσεις τουρκικών F16 πάνω από την «καρδιά» του Αιγαίου

«Είμαστε έτοιμοι για όλα» διαμηνύει η κυρβέρνηση

Μήνυμα αποφασιστικότητας στέλνει η Αθήνα στην Άγκυρα, την ώρα που τουρκικά μαχητικά προκαλούν και πάλι στο Αιγαίο. Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι η χώρα μας θα προστατεύσει πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο. Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν στις 10.15 το πρωί πάνω από το νησάκι Καλόγεροι, στην «καρδιά»του Αιγαίου, σε ύψος 22.000 ποδών και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε και σήμερα ότι η χώρα μας θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, ενωμένη. «Μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον  τόπο μας, την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή και διεθνή νομιμότητα», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα» διαμηνύει η κυρβέρνηση

Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο δηλώνει η Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρει σε δήλωση του: «Δεν φοβόμαστε κανένα θερμό επεισόδιο, είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε, ώστε να προστατεύσουμε τα κυρίαρχα δικαιώματά μας».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, θεωρεί πως δεν γίνεται να αποκλείσουν κανένα ενδεχόμενο, ακόμα και αυτό του θερμού επεισοδίου, αλλά, όπως δηλώνει, εργάζονται για να διατηρήσουν υψηλή αποτρεπτική ισχύ.

«Ναι» στη Χάγη λένε Βενιζέλος- Μπακογιάννη

Υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών με την Τουρκία, για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, τάσσονται Ευάγγελος Βενιζέλος και Ντόρα Μπακογιάννη, με «φόντο» το δικαστήριο της Χάγης.

«Ο μακροχρόνιος στόχος είναι η υπογραφή ενός συνυποσχέτικου πυο θα ανοίξει το δρόμο για το διεθνές δικαστήριο της Χάγης», αναφέρει χαρακτηριστικά η 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top