Στράτευση στα 18 και αύξηση της θητείας εξετάζει η κυβέρνηση;

Τι δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος

Φαντάροι αμέσως μετά το Λύκειο ενδέχειται να πηγαίνουν οι νέοι: Κι αν έχουν περάσει στο πανεπιστήμιο θα σπουδάζουν αμέσως μετά, με βάση το σχέδιο που μελετά το υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με πηγές του ίδιου Υπουργείου πάντως δεν υπάρχει θέμα αύξησης της θητείας τώρα, όπως δήλωσε σήμερα και ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.  

Στην Ελλάδα οι στρατεύσιμοι κάθε χρόνο είναι μόλις 105.000 όταν στην Τουρκία φτάνουν το 1.360.000! 

Στο κυβερνών κόμμα έχει οι προτάσεις πέφτουν βροχή.

«Πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά τη στράτευση στα 18. Δεν μπορεί να είναι ταμπού η αύξηση της θητείας» τόνισε κατά την ομιλία του στη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στράτευση στα 18 και αύξηση θητείας προτείνει ο Χαρακόπουλος

O συνάδελφός του Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε στο Star:    

«Υποχρεωτική η στράτευση στα 18. Θα μπορούσε να είναι στενότερος ο χρόνος στρατολόγησης των νέων  εφόσον επιλέγουν να πάνε πριν τις σπουδές τους».

Drones στα κατεχόμενα έστειλαν οι Τούρκοι 

ΕΛΙΑΜΕΠ: ΠΡΩΤΑ Η ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18  ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Το ΕΛΙΑΜΕΠ προτείνει στράτευση στα 18 ή 19, «υποχρεωτικά για όλους, με κατοχύρωση θέσης στα ΑΕΙ, κι αν αυτό δεν αποδειχθεί αρκετό, τότε να αυξηθεί η θητεία  κατά τρεις μήνες».

Υπέρ της  θητείας  στα 18  έχει ταχθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 2016με βάση το παράδειγμα της Κύπρου και του Ισραήλ.

Το 64%  των πολιτών  τάχθηκε  υπέρ της αύξησης θητείας στην περσινή  έρευνα της  Public Issue. 

Στον φετινό παγκόσμιο δείκτη στρατιωτικής ισχύος  η Τουρκία βρίσκεται στην 9η θέση και η Ελλάδα στην 28η,  ψηλότερα όμως από άλλες μεγαλύτερες χώρες.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος κερδίζει έδαφος και η πρόταση για  αύξηση των εξοπλισμών με κυριότερη την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών  F35  που θεωρείται ότι θα δώσουν πλεονέκτημα στην Ελλάδα στις αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο.

Παναγιωτόπουλος: Σηκώθηκαν τα Mirage και έδωσαν ένα μάθημα σε Τουρκία


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top