Κινητά τηλέφωνα: Διπλασιάζονται τα δεδομένα χωρίς να αλλάξει η χρέωση

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους των εταιρειών

Στον διπλασιασμό των δεδομένων σε όλα τα πακέτα συμβολαίων με συνδέσεις στο διαδίκτυο θα ανακοινώσουν αμέσως οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Ο διπλασιασμός των δεδομένων θα γίνει χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τους καταναλωτές και η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα (και) της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κόστος των δεδομένων στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα με τους επικεφαλής των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με θέμα και τις εν λόγω χρεώσεις.
Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο. 

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας. Η συζήτηση έγινε σε παραγωγικό κλίμα.  

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής. Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Οι έξι στόχοι της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των χρεώσεων της κινητής είχε ανοίξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα μείωσης του κόστους πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου στην Ελλάδα.

Η νέα απόφαση των εταιρειών κινητής να αυξήσουν τον όγκο δεδομένων στα προπληρωμένα πακέτα κινητής αναμένεται να αμβλύνει τις εντυπώσεις σχετικά με το κόστος πρόσβασης στο Διαδίκτυο στη χώρα μας μέσω κινητού τηλεφώνου, καθώς η Ελλάδα έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων.

Διεθνείς έρευνες και μελέτες φέρουν τη χώρα μας να βρίσκεται στην κορυφή των εφαρμοζόμενων χρεώσεων, τόσο μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. όσο και εκείνων στη ζώνη του ΟΟΣΑ.

Επίσης, το μέτρο-στόχο έχει την ενθάρρυνση της χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω κινητού, η οποία σήμερα μπορεί να περιορίζεται εξαιτίας του υψηλού κόστους, με σκοπό η χώρα να βελτιώσει τη θέση της σε διάφορες επιμέρους κατατάξεις, σχετικά με τη χρήση των τεχνολογιών, την ανταγωνιστικότητά της κ.ο.κ.

Σημειώνεται ότι ήδη ως έναν βαθμό οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση της νέας πολιτικής αύξησης του όγκου δεδομένων, διαφημίζοντας νέα πακέτα στα οποία η διαθεσιμότητα είναι υψηλότερη απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top