ΗΠΑ: Προκλητικό το μνημόνιο κατανόησης Τουρκίας - Λιβύης!

«Δεν είναι χρήσιμη η ανακοίνωση» αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σημαίες ΗΠΑ - Τουρκίας

«Προκλητικό» χαρακτηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το μνημόνιο κατανόησης της Τουρκίας με τη Λιβύη για τον καθορισμό των θαλάσσιων δικαιοδοσιών, συντασσόμενο έτσι με τη θέση της Ελλάδας και άλλων κρατών της περιοχής, όπως και τη ΕΕ. 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Όχι σε γεωτρήσεις εντός κυπριακής ΑΟΖ

«Η ανακοίνωση ενός υπογεγραμμένου μνημονίου κατανόησης για την οριοθέτηση μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή, δεν είναι χρήσιμη και είναι προκλητική» επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ δεν παίρνουν γενικά θέση στις διαφωνίες για τα θαλάσσια σύνορα άλλων κρατών. Παρόλα όμως αυτά, κάλεσε «όλες τις πλευρές να απέχουν από ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο να αυξήσουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο σε μια ευαίσθητη χρονικά στιγμή».

Δένδιας στον Borell: Παραβατική με όλους η συμπεριφορά της Τουρκίας

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών παρατήρησε ότι «αυτές οι εξελίξεις δείχνουν τον κίνδυνο η σύγκρουση στη Λιβύη να λάβει ευρύτερες περιφερειακές διαστάσεις και την επείγουσα ανάγκη να εργαστούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας λύσης».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top