Ανταποδοτική ανακύκλωση με κουπόνι αγορών: Πόσα χρήματα θα παίρνετε

Ουραγός στην Ευρώπη η Ελλάδα στο θέμα της ανακύκλωσης

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακυκλώνει

Σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης θέτει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε πρώτη φάση στο πρόγραμμα συμμετέχουν πέντε δήμοι: της Ανδρου, του Ναυπλίου, της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και των Ιωαννίνων.

Τυπικά, το νέο πρόγραμμα ξεκινά στις 5 Δεκεμβρίου και συνολικά θα τοποθετηθούν 45 «σπιτάκια» για ανακύκλωση.

Ανακύκλωση αλλιώς έρχονται... τσουχτερά πρόστιμα

«Η Ελλάδα είναι ουραγός, καθώς βρίσκεται στην 24η θέση στο σύνολο των χωρών της ΕΕ με ποσοστό ανακύκλωσης μόλις 18%, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 45%», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος προειδοποίησε για επιβολή τσουχτερών προστίμων στη χώρα μας.

Ο υπουργός εγκαινίασε το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, ρίχνοντας πρώτος πλαστικές συσκευασίες στο ειδικό «σπιτάκι», που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του υπουργείου.

«Κάτι πρέπει ν' αλλάξει δραστικά. Να πετύχουμε κάτι καλό για τη χώρα, για τα παιδιά, για το περιβάλλον, καθώς έχουν γεμίσει οι χώροι ταφής και αναζητούμε νέους», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Για κάθε συσκευασία, που ανακυκλώνουν, οι πολίτες θα ανταμείβονται με 3 λεπτά του ευρώ, δηλαδή με 1 ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες.

Τα χρήματα θα δίνονται με τη μορφή κουπονιού για αγορές από σούπερ μάρκετ συνεργαζόμενα με το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top