H ανάρτηση του Μητσοτάκη για τη βία κατά των γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Στόχος μας είναι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ώστε να μην χρειάζεται πια να υπάρχει και η Παγκόσμια Ημέρα καταδίκης της» αναφέρει στην ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη στο ζήτημα. 

 

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει ανησυχητικά τα τελευταία στοιχεία. «Σήμερα μία στις τρεις γυναίκες και μικρά κορίτσια πέφτουν θύματα φυσικής ή σεξουαλικής βίας -συχνά από τον ίδιο τους τον σύντροφο» επισημαίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος προσθέτει μεταξύ άλλων; «Ο κίνδυνος δεν είναι μακριά, αλλά γύρω μας. Μπορεί τα θύματα να σιωπούν γιατί συχνά φοβούνται. Όμως, το δράμα τους είναι εκκωφαντικό. Και ζητά λύση». 

Ο  πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η Ελληνική Αστυνομία ενεργοποίησε 73 Ειδικές Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που θα απλωθούν, πλέον σε όλους τους νομούς και τις περιφέρειες της χώρας, ενώ το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ συγκροτεί Διεύθυνση Πρόληψης προσανατολισμένη στην ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία.

Όπως ανέφερε «πρωτοβουλίες αναλαμβάνει και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αλλά και οι Δήμοι, που διαθέτουν ξενώνες φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες», διαβεβαιώνοντας ότι  η κυβέρνηση θα τους προσφέρει κάθε βοήθεια. «Τίποτα, ωστόσο, δεν θα πετύχουμε χωρίς την συμμετοχή του πολίτη, που είναι και ο μόνος αποτελεσματικός φραγμός στη βία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος αναφέρθηκε   και στην ενημερωτική καμπάνια που ξεκίνησε και αποκτά ξεχωριστή σημασία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top