Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 16 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Kαταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Της Νέας Δημοκρατίας

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής» με την «ψαλίδα» να φτάνει τις 16,3% μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,6% (ελαφρώς μειωμένο από το 38,5% του Οκτωβρίου) και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 21,3%. 

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, το ΚΚΕ με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 3,8%. Μικρή άνοδο καταγράφει η Ελληνική Λύση που από 3% ανέβηκε σε έναν μήνα στο 4,2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γκάλοπ, καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 45% έναντι του 16% που επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 64%, στη δεύτερη θέση η Φώφη Γεννηματά με 39% και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 38%. 

Επίσης, ο πρώτος ασκεί επιτυχημένα τα καθήκοντά του για το 64% των ερωτηθέντων, ενώ το 25% έχει θετική γνώμη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, η έρευνα σημειώνει πως οι ερωτηθέντες αναγνωρίζουν ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας το μεταναστευτικό με 33%, την οικονομία με 28% και την ανεργία με 14%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top