Σκάνδαλο Siemens: Ένοχοι 22 κατηγoρούμενοι 14 χρόνια μετά την έρευνα

Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Τσουκάτος - Τι σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Tην πρώτη καταδικαστική απόφαση για το σκάνδαλο της Siemens εξέδωσε η Δικαιοσύνη,  σχεδόν 14 χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας. 

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε ομόφωνα  την ενοχή 22 εκ των 54 κατηγορουμένων σχετικά με την υπόθεση της σύμβασης 8002 της εταιρίας με τον ΟΤΕ, για την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων κατ' επάγγελμα. Απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής άλλοι 27 κατηγορούμενοι και αθωώθηκαν πέντε. 

Siemens: Την ενοχή 22 κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας

Το δικαστήριο,  ανάμεσα σε άλλους, κήρυξε ενόχους τον πρώην πρόεδρο της μητρικής Siemens Έντουαρντ Πίρερ,  το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος Ράινχαρτ Σίκατσεκ  και τα πρώην στελέχη της ελληνικής Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήστο Καραβέλα (που παραμένει καταζητούμενος επί σειρά ετών) και Πρόδρομο Μαυρίδη.

Υπόθεση Siemens: Μοίραζε εκατομμύρια ευρώ σαν στραγάλια ο Χριστοφοράκος!

Ένοχοι κρίθηκαν ακόμη επιτελικά στελέχη στο παρελθόν του ΟΤΕ, όπως και η σύζυγος του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα.  Μεταξύ των απαλλαχθέντων λόγω παραγραφής ήταν με απόφαση του δικαστηρίου και ο πρώην βουλευτής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος.

Παρέμβαση Α. Πάγου για τις αναφορές Τσουκάτου στη χρηματοδότηση κομμάτων

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΣΟΥΚΑΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ    

«Ο Τσουκάτος απηλλάγη λόγω παραγραφής και ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αρνούνται να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σημερινή δικαστική απόφαση για την υπόθεση Siemens.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε επίσης στο  ζήτημα της ερμηνευτικής δήλωσης για το άρθρο 86, που πρότεινε στην πρώτη αναθεωρητική Βουλή και την οποία ζητά από την κυβέρνηση να την υπερψηφίσει.

 «Την ώρα που ο κ. Τσουκάτος, που ομολόγησε ότι πήγε ένα εκατ. μάρκα από μίζα της Siemens στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ - ενώ άλλοι έπαιρναν ως δωρεές τηλεφωνικά κέντρα από τον καταδικασθέντα κ. Χριστοφοράκο - απηλλάγη λόγω παραγραφής, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αρνούνται να ψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία κλείνει κάθε ερμηνευτικό παράθυρο για παραγραφή του αδικήματος της δωροδοκίας για υπουργούς. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους» υποστηρίζει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της και καταλήγει:    

«Αλήθεια, θα μάθουμε ποτέ σε ποια τελικά τσέπη κατέληξε το ένα εκατ. που ομολόγησε πως πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσουκάτος;».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top