Πέτσας: H ΕΛ.ΑΣ. δεν επεμβαίνει στα Πανεπιστήμια αλλά εφαρμόζει τον νόμο

Θέμα λίγων ημερών η χωροθέτηση των κλειστών κέντρων για μετανάστες

«Η αστυνομία δεν επεμβαίνει στα πανεπιστήμια επειδή έτσι της αρέσει. Είναι εφαρμογή του νόμου και όχι επέμβαση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με τα όσα έγιναν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Ένταση και επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ- Μολότοφ, χημικά, τραυματίες και προσαγωγές

Κυβέρνηση- ΣΥΡΙΖΑ: «Κονταροχτυπιούνται» για την επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν η κυβέρνηση ανησυχεί ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές, οι γειτονιές στους κατοίκους και οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους.  

Σχετικά με τη διάταξη στον Ποινικό Κώδικα που αφορά τη βλασφημία,  ο κ. Πέτσας δήλωσε τόνισε ότι θα αποσυρθεί από το νομοσχέδιο και ότι είχε μπει εκ παραδρομής. «Είναι υγιές οι υπουργοί να βγάζουν τέτοιες διατάξεις». 

Για το θέμα των ωρών κοινής ησυχίας ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόζονται οι κανόνες που προβλέπονται για την ηχορύπανση στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Εμείς δεν θα πούμε στους Έλληνες τι ώρα θα βγουν έξω και τι ώρα θα διασκεδάσουν» ανέφερε ενώ πρόσθεσε απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση ότι  «δε θα αλλάξουμε εμείς το ωράριο».

Σχετικά με την κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τις διατάξεις περί ασυλίας των τραπεζικών στελεχών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δε μιλάμε για ασυλία αλλά για έλεγχο, ώστε οι συνετοί τραπεζικοί υπάλληλοι να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, στον μεγάλο όγκο των κόκκινων δανείων να κάνουν ρυθμίσεις υπό την εποπτεία της Τραπέζης της Ελλάδος και του ESM.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε για το ίδιο ζήτημα ότι τα προηγούμενα 4,5 χρόνια υπήρχε ένας φαύλος κύκλος με ακαμψία διατάξεων και μόνους ευνοημένους τα funds, στα οποία πουλήθηκαν μαζικά κόκκινα δάνεια. «Εμείς σπάμε αυτόν το φαύλο κύκλο με διαφάνεια και έλεγχο από την ΤτΕ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας» επισήμανε.  

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το 2020 οι επιστροφές να φτάσουν περίπου τις 10.000, υπερπενταπλάσιες σε σχέση με τα προηγούμενα 4,5 χρόνια, και να λειτουργήσουν κλειστές δομές, για τις οποίες ανέφερε ότι είναι θέμα λίγων ημερών ακόμα η χωροθέτηση και η δυναμικότητά τους, ενώ το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία τους δεν θα ξεπερνά τους έξι μήνες.

Για τις νέες απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  σχετικά με τους μετανάστες και το άνοιγμα της «πύλης» προς την ΕΕ, σχολίασε ότι όλοι καταλαβαίνουν πως «τέτοιου είδους ρητορικές εξάρσεις απευθύνονται προς όλη την Ευρώπη και πρέπει να λάβει τα μέτρα της ώστε τέτοιες απειλές να τις καταστήσει ανενεργές». «Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να διατηρήσουμε την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας», διευκρίνισε. 

Σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιμένει, στις συναντήσεις της, στη βασική πολιτική της ότι είναι προς όφελος της Ευρώπης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων η ευρωπαϊκή προοπτική τους.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top