Σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για Novartis

To ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας

Novartis

Νέα διάσταση προσλαμβάνει η υπόθεση της Novartis, καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζητεί την σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών.

Εξώδικη δήλωση Τουλουπάκη για το δημοσίευμα της Καθημερινής

Ειδικότερα, ο κ. Πλιώτας διαβίβασε έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ιωάννη Μωραϊτάκη, με το οποίο ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Αθήνας, ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ανατεθεί η δικογραφία της Novartis σε δύο-τρεις ή και περισσότερους εφέτες, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης σε σύντομο χρόνο.

Πάντως, η Ολομέλεια των Εφετών που θα συγκληθεί θα αποφασίσει εάν θα πάρει μόνο τις εκκρεμείς δικογραφίες της Novartis που εκκρεμούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως είναι του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, του Νίκου Μανιαδάκη κλπ ή και αυτές που χειρίζεται η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση για τη Novartis

Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, η Ολομέλεια Εφετών θα αναθέσει σε εφέτες όλο το «πακέτο» της Novartis.

Όπως είναι γνωστό, κατά το παρελθόν και στην περίπτωση και άλλων υποθέσεων - όπως αυτή της Τράπεζας Κρήτης, του παραδικαστικού κυκλώματος, της 17Ν, της Siemens κλπ - είχε συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών και οι υποθέσεις είχαν ανατεθεί σε εφέτες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top