H απάντηση Τασούλα στον Τσίπρα για την εξαίρεση Τζανακόπουλου - Πολάκη

«H προανακριτική επιτροπή αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσής της»

Με επιστολή του προς τον  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, σχετικά με την απόφαση να εξαιρεθούν από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης. 

Όπως αναφέρει στη δισέλιδη επιστολή ο κ. Τασούλας,  η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης οφείλει να μεριμνά για τη νομιμότητα των ενεργειών της διασφαλίζοντας και το ότι ενεργεί υπό νόμιμη σύνθεση ως προϋπόθεση της νομιμότητας κάθε περαιτέρω ενέργειας της. 

Ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει επίσης ότι, με την εξαίρεση των δύο μελών, δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας που αφορούσε τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής.

«Επισημαίνω και πάλι επ’ αυτού ότι η Ολομέλεια αποφάσισε τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι όμως και τη σύνθεσή της, όπως και ότι η επιτροπή, εξαιρώντας δύο μέλη της, αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσης της, και όχι της συγκρότησης της. Επομένως, δεν είναι κατανοητό κατά τι παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής από την απόφαση της επιτροπής περί της εξαίρεσης δύο μελών της». 

Ο κ. Τασούλας αναφέρει ακόμη στην επιστολή του προς τον κ. Τσίπρα; 

«Με καλείτε τέλος, βάσει του άρθρου 11 του Κανονισμού, να φροντίσω για την κοινοβουλευτική τάξη στο ίδιο ζήτημα. Σας διαβεβαιώ πως μόνο αυτό με συνέχει στον όλο χειρισμό αυτής της όντως δύσκολης υπόθεσης, η οποία και θα πρέπει να εξελιχθεί με τη συμπαράσταση όλων μας, με βάση τις νόμιμες διαδικασίες και την ευταξία που σε καμία περίπτωση δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε ανυπεράσπιστες και προς τούτο προσβλέπω και στη δική σας συμβολή».

 

 

«Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εγγράφως εντός τριημέρου τα ονόματα των Βουλευτών» ζήτησε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει, διαμηνύοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταστεί συνεργός σε παράνομες και αντιθεσμικές πρακτικές, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος». 

Ο πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τι θα γίνει εάν δεν οριστούν αντικαταστάτες, για να γίνει ο παρακάτω διάλογος:  

Τασούλας: «Θα το εκλάβω ως πείσμα».
Δημοσιογράφος: Αν έρθουν Πολάκης – Τζανακόπουλος;
Τασούλας: Δεν θα έχουν νόμιμη σύνθεση και δεν θα συνεδριάσουν. Θα τους ζητήσουν να βγουν έξω.
Δημοσιογράφος: Αν αρνηθούν;
Τασούλας; Ότι μου ζητήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής θα το κάνω
Δημοσιογράφος; Θα ζητήσετε και τη Φρουρά;
Τασούλας: Είναι πολύ μακρινό σενάριο αυτό.  

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top