Κόντρα κορυφής στη Βουλή για το μεταναστευτικό - προσφυγικό

Οι αναφορές στον Αντετοκούνμπο και ο καβγάς Χρυσοχοΐδη - Βαρουφάκη

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ ψηφίστηκε μετα τα μεσάνυχτα, το νομοσχέδιο με τις νέες ρυθμίσεις για την επίσπευση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες. Η συζήτηση εξελίχθηκε σε κόντρα κορυφής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα  να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, όχι μόνο στις πρωτολογίες τους, αλλά και στις ανταπαντήσεις τους, λαμβάνοντας για δεύτερη και τρίτη φορά τον λόγο.

Μητσοτάκης για προσφυγικό - μεταναστευτικό: Τέρμα σε λάθη και σκηνές χάους   

Τσίπρας: Ιδεοληπτικό το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα ασύλου

Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΚΑΙ Η ΑΦΡΙΚΑΝΗ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ 

«Όπως θαυμάζω τα κατορθώματα του Αντετοκούνμπο έτσι καμάρωσα την αριστούχο μαθήτρια με καταγωγή από την Αφρική από το κορίτσι που με τόση υπερηφάνεια κρατούσε την ελληνική σημαία» τόνισε ο πρωθυπουργός για να απαντήσει οι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: 
«Αποδώσαμε ιθαγένεια στη δεύτερη γενιά μεταναστών… Αυτή είναι η αναγνώριση του Αντετοκούνμπο».

ΚΟΝΤΡΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Είχε προηγηθεί η άγρια κόντρα του Μιχαλη Χρυσοχοΐδη με τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Κρίνεστε για την ανηθικότητα και την αναποτελεσματικότητα....ο δικός σας ο μισανθρωπισμός δε θα αποδώσει» είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.  

«Είστε σε σύγχυση. Υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας. Η ασφάλεια των Ελλήνων και όλων των πολιτών είναι κύριο μέλημα μας. Η  εποχή που βγαίνατε στα πρωινάδικα και παραπλανούσατε τον ελληνικό λαό με ψέματα έχει περάσει». .

ΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ

Βολές κατά της κυβέρνησης και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Προειδοποιούμε ότι στο τέλος της ημέρας θα έχει γεμίσει η χώρα φυλακές με ανθρώπους  χωρίς χαρτιά και δικαιώματα, αφού δε θα μπορείτε ούτε να τους απελάσετε» υποστήριξε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε από διαφορετική οπτική γωνία: «Πρώτα ο Γιώργος, ο Νίκος, ο Σταύρος  επιδόματα και παροχές και μετά όλος ο κόσμος υπουργέ. Εσείς  βάζετε πρώτα αυτούς και μετά τους Έλληνες».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top