Δέσμευση τραπεζών σε Μητσοτάκη να επανεξετάσουν τις χρεώσεις τους

Τι είπε ο πρωθυπουργός στους εκπροσώπους των τραπεζών

Να πάρουν πίσω τις αυξήσεις που έχουν ανακοινώσει σε μία σειρά τραπεζικών υπηρεσιών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έχετε αναγγείλει αυξήσεις. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Είναι εξαιρετικά αρνητικό. Δεν δικαιολογούνται οι αυξήσεις, όταν μάλιστα γίνονται σε ένα οικονομικό περιβάλλον πολύ καλύτερο. Πρέπει να μείνουμε στο προηγούμενο πλαίσιο» ανέφερε ο πρωθυπουργός στους τραπεζίτες, ανοίγοντας τη συζήτηση. 

Χωρίς ΦΠΑ οι οικοδομές από το 2006 – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε το Μαξίμου, οι εκπρόσωποι των τραπεζών ανέφεραν ότι «στόχος είναι η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις οποίες οι τράπεζες έχουν επενδύσει ιδιαίτερα». Δεσμεύθηκαν όμως να επανεξετάσουν τις αυξήσεις, ειδικά τις χρεώσεις σε περιοχές που υπάρχει ένα μόνο ΑΤΜ.

Πηγές της κυβέρνησης κάνουν λόγο για συνάντηση σε εποικοδομητικό κλίμα.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τονίστηκε, όπως σχολιάζουν, η θετική επίδραση που έχει στην οικονομία και στις τράπεζες το νέο περιβάλλον που δημιουργήθηκε μετά τις  εκλογές της 7ης Ιουλίου με το νέο πλαίσιο οικονομικής πολιτικής, τη μεγάλη υποχώρηση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, την άρση των capital controls και την  αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων. Εκτιμήθηκε δε ότι η επίδραση αυτή θα ενισχυθεί μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα. 

Στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τονίστηκε ότι το σχέδιο «Ηρακλής» αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μείωσής τους σε μονοψήφιο ποσοστό ως το 2022, γεγονός που θα βελτιώσει σημαντικά τους ισολογισμούς των τραπεζών και θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top